DIY pelamin ~ progress

hai semua..

terajin plak nak updated blog harini..hehe

barang-barang nak DIY pelamin kebanyakkannya dah mula dibeli sejak awal tahun lagi..awal kan???hehe

tapi tak tulis kat blog sebab masa tu terlalu jauh jarak masa..tarikh pun takde..tapi saya n bakal roomate memang jenis selamba..rasa nak beli,beli je terus lebih-lebih lagi kalau perlukan modal yang banyak..heee~

ingat lagi tak entry ini ? yang saya ceritakan tentang pelamin anganku tu..hehe..perasan tak kebanyakkan kerusi yang dalam pelamin tu macam mana??

makanya..barang pertama yang dibeli ialah kerusi..eh?yeke?ke orang panggil sofa?ke ape?hahaha..tak tahu la pe nama..mase beli dulu orang kedai dah cakap nama kerusi tu..lupa plak..

saya beli dalam bulan 3..masa tu bagitau bakal roomate, nak DIY pelamin sendiri..tunjuk gambar kat bawah terus bakal roomate suruh cari kerusi tu..

pic source : maaf terlupa amik kat mana...dah lama..tumpang tepek gambar ek tuan gambar..

alhamdulillah jumpa walaupun tak sama warna dan juga mungkin sedikit besar..hehe..

tapi takpe..janji bentuk sama..warna nanti kalau rajin cari kain buat sarung baru..kalau kaya anta kedai tukar kain baru..hehe =p

nak tengok??

teaser skit..


lepas satu barang..tunggu masa nak bawak balik mentakab je sekarang ni..

and ingat lagi tak entry ni?


gambar saya sketch pelamin idaman hati kekononnya..hehe...

kononya kat tepi sofa nak letak sangkar ke lantern ek?lupa lagi..haha..

tapi bakal roomate cakap..dari guna benda tu yang mahal setelah disurvey..maka tukar idea..

kami guna..lampu..hehe..tapi gambar tak snap lak..huhu

kain untuk backdrop pelamin pun dah beli..beli masa sale raya haritu..kain jc satin je..

harap2 cukup la..kalau tak cukup..celok maksu nyer backdrop bilik pengantin nanti..hehehe.. =)

untuk hiasan lain dalam progress nak beli and buat..harap2 sempat la..

15 comments:

~ PUAN THALHA ~ | September 22, 2011 at 2:55 PM

cantik! good luck!

ni@ @in | September 22, 2011 at 2:56 PM

gigih u dear..wish u gud luck .ain pom nk diy sndr plamin tunang..tp ngah cari idea lg(^_^)

Liyana | September 22, 2011 at 3:48 PM

cantik! good luck ek, byk boleh jimat klu pandai diy sendiri :)

aTy _faRed~ | September 22, 2011 at 3:52 PM

diy lebih menarik... kerusi tu nanti lepas kawen ley pakai balik..tu yang penting..:)

syuhaidah | September 22, 2011 at 4:41 PM

sy pn sme..suke beli brg awal2..gudluck dear ;)

Ms and Mr Red Ribbon | September 22, 2011 at 6:11 PM

saya pon pakai sofa tue, most affordable tau yang saya bole jumpe... :)

rose | September 23, 2011 at 11:34 AM

puan thalha : mekasih.. =)

ain : mekasih..gud luck utk kamu juga..xpe..slow2 cr..pasti jmpe! =)

liyana : mekasih..nk kate jimat x jgk cme untung nyer semua brg jd hak sendiri.. =)

rose | September 23, 2011 at 11:35 AM

aty : tau xpe..punca utama kenapa nk DIY..hehe.. =P

syuhaidah : mekasih..gudluck utk kamu juga.. =)

ms : 2la..mmg plg affordable la..yg len mahal..hehe

rose | September 23, 2011 at 11:36 AM

aty : tau xpe..punca utama kenapa nk DIY..hehe.. =P

syuhaidah : mekasih..gudluck utk kamu juga.. =)

ms : 2la..mmg plg affordable la..yg len mahal..hehe

Hunny Kitty | October 25, 2011 at 10:16 AM

baguihnyerrr.....

Anonymous | May 9, 2012 at 7:18 PM

Teruja baca DIY pelamin ni..
Kat mana ye beli kerusi/sofa tu..
boleh tak bg alamat + no tel kedai tu..

Anonymous | January 6, 2013 at 3:27 PM

Malaysia & Singapore & brunei best on-line blogshop
for wholesale & supply korean add-ons, accessories, earstuds, locket,
rings, hair, bracelet & bangle accessories. Offer 35 % wholesale markdown. Ship Worldwide
Also visit my web-site :: Bondi plumber

Anonymous | January 10, 2013 at 6:54 PM

Malaysia & Singapore & brunei ultimate online blogshop for wholesale & quantity korean add-ons, earrings, earstuds, choker, rings,
hair, bangle & bracelet accessories. Deal 35 % wholesale markdown. Ship Worldwide
Check out my page iTunes music marketing

Anonymous | June 3, 2013 at 8:18 PM

Hi everybody, here every person is sharing such know-how, so
it's good to read this website, and I used to pay a visit this website every day.

Also visit my page free cfnm fever movies

Anonymous | November 30, 2014 at 5:41 AM

electronic cigarette, ecigarette, electronic cigarettes, e cigarette health, e cigarette reviews, electronic cigarettes reviews