HIV test ~ done!

hai semua...

pagi tadi telah selamat menjalani ujian HIV..

ingat nak buat dekat beserah tapi tanya klinik paya besar boleh buat test..

maka harus la pergi yang paling dekat..

dan keputusan pun pastinya negatif..hoho..alhamdulillah..

nasib la yang amik darah tu sporting..

dia gelak je sebab saya da standby tutup mata..hahaha

padahal kat jari je..hehe

dup dap dup dap gak jantung ni..risau terkejut..

mujur steady je..kalau melompat..wat malu je..hehe



bakal roomate kata orang yang amik darah tu siap pesan jangan gelak tengok sampul surat ade gambar tepak sirih..

saya boleh tak perasan..hahaha..nampak sangat dah dapat tak tengok2 dah.. =)

tadi alang2 dah buat test HIV..tanya sekali ujian thalassemia ada tak..

dia kata ada tapi dinasihatkan bersedia mental and fizikal dulu..

tapi yang buat fikir dua tiga kali sebab amik darah kat lengan..

time tu jugak bulu roma saya dah beremang..hahahaha..

takpe..akan dibuat tapi mental kene ready dulu nak tengok jarum and darah sebotol..hoho..


6 comments:

Miss Sunshine | September 22, 2011 at 12:23 PM

hihi.. kita pun siap tutup mata dengan pegang kakak kuat2 kat sebelah. padahal tak sakit sangat pun.. penakut je lebih..

pergilah buat test talasemia tu..
kalau ade ape2, boleh detect awal2.. harap2 normal lah kan..
hmm, kita pernah buat test talesemia tu dulu, confirm pembawa talasemia.
Nasib baik bakal suami normal je.. ^_^

rose | September 22, 2011 at 12:51 PM

hehe..2la..kt luar bkn men eksen ngn bakal roomate..msk dlm ketar..haha

2la..nak buat jugak nnt..hrp2 xde pe2 la..huhu..

UyaRayza | September 22, 2011 at 1:00 PM

uya pn br tgh sibuk2 nk buat hiv test nie hehehe..mcm2 nie hehehe..sush sbb uya org phg n die org jhr so mcm cmplecated je jhr pnye prosedur nie hehehe

iedchan | September 22, 2011 at 1:10 PM

betul2..takot ntah pape ngan jarom heheh...tapi dpt result tu da lega...:)

rose | September 22, 2011 at 2:46 PM

uya : len negeri len prosedur ke uya?rose ni kalut hiv test cepat2 pn sbb kejar mse..dah tkr tmpt keje nnt xley nk men kuar je..hehe..


iedchan : tau xpe..hehe..

Asfiza | September 22, 2011 at 6:01 PM

takutnyer...pernh buat tp cek gula dlm darah..itu pun dah bising..haha..