baju nikah punya cerita part 2

salam..

hai semua..

last enrty saya tak sempat cite warna apa kan..hehe..masa ngah wat entry saya duk meng'google'..ralit sangat sampai terlupa..*wat entry ni pun sambil kemas kini akaun kerja kahwin..hehe..ampun..suka buat 2 kerja dalam 1 masa..hehe*

untuk baju akad nikah nanti kami pilih warna PINK!hehe..mula-mula saya tak la mengharap sangat sebab saya tahu bakal roomate takkan nak nyer..tapi ntah kenapa dia pulak yang beria..3,4 kali gak saya tanya..confirm ke tak nak pink..dan katanya betul la..ok..tak nak tanya banyak-banyak kali..kang dia tukar fikiran lak..hehe..

so..akhirnya dapat la baju nikah kami nanti warna pink..hehe..masa nak pilih kain tu memang pening..bukan kain untuk saya..tapi untuk bakal roomate..banyak bebeno tak nak dia tu..haissh..macam mana la saya nak pilih kain tanpa dia..tapi end up saya suka pilihan dia..cantik..kain pun sedap pakai..terletak dan jatuh tapi itu setelah test kat rumah ek kawan-kawan..kat alamoda dia tak buat macam kat jakel lilit-lilit kat badan..so..memang berani mati tau saya pilih combination kain tu..huhu..

so..untuk baju nikah..saya pilih..

4 m chiffon silk plain
8 m kain tak tau apa jenis tapi sy ingat last dia silk..hehe..
*4 m untuk saya..4 m untuk bakal roomate..pilih kain yang sama sebab tak nak kain nampak kontra antara satu sama lain..*

design baju nikah memang saya nak buat kurung moden je..sebab nanti ley pakai semula.. =)

bila dah siap beli kain tu..tetibe terfikir pasal tudung dengan veil..mula-mula fikir nak sewa..tapi bila teringat cerita ada B2B DIY veil..maka terdetik la kat hati nak DIY juga..hehe..*gedik kan?*

so, semalam pergi kamdar..beli kain net..hehe..saya beli semeter je sebab nak veil pendek..so sekarang ngah cari idea nak buat veil pulak.. =)





tetibe kain yang bawah jadi purplekan..abaikan..tapi warna dia pink tau..kononnya nak light pink tapi tak ada kain yang cantik dan berkenan di hati bakal roomate..pastu nak dusty pink tapi bakal roomate kata tak sesuai untuk dia..maka jadi la pink yang terang skit..hehe..tak kisah la..janji pink..hehe..

nak tau kenapa bakal roomate beria nak pink??

sebab dia kata dia ingat lagi masa mula-mula kami plan nak kawen..saya pernah cakap saya nak pakai baju pink..hehe..saya sendiri lupa bila saya cakap..lagipun saya tak la mengharap sangat sebab saya tahu bukan senang nak suruh lelaki pakai pink kan..

tapi bila bakal roomate kata, dia tak kisah asalkan dia boleh tengok saya tersenyum dan gembira..oh!hati saya cair..hahahaha =P

semoga segalanya berjalan lancar..amin..

9 comments:

ciksue | November 29, 2010 at 1:22 PM

rose,cantik dah tu
la nak diy veil,gigih nya.kita pun rasa gedik nak wat veil utk majlis bertandang,huhu..how much kain net tu?

rose | November 29, 2010 at 3:44 PM

jom la wat..sempat lagi..kalau wat simple2 la..hehe

murah je kain net tu..rm6/m..harga asal rm6.80..kamdar tengah sale kan..hehe

~ mizzAmy ~ | November 29, 2010 at 3:49 PM

bestnya dia dapat pakai pink. chantekk plak tuh. mine mmg tak dapekk lah. putih je lah kot nanti. T____T

rose | November 29, 2010 at 4:07 PM

wlpn tak pink..putih cantik pe..sesuci embun pagi gtu.. =)

sy ingat kalau x dpt pink nk putih susu..tp dah dia nak pink..sy on je..

cik syahira | November 29, 2010 at 9:36 PM

assalamualaikum rose,

ada award utk kamu. sila collect ye. pink sangat manis bila di pakai. manis macam gula. hi3x

masmOna | November 29, 2010 at 10:18 PM

oh pink lady, saya suka pink juga! hehe..cantik lah tu kainnnya. baju nnt pun buat cantik2 juga ye rose. huhu

♥e'in♥ | November 30, 2010 at 8:38 AM

wah... baju nikah wane pink.. comel! ;)

rose | November 30, 2010 at 9:52 AM

cik syahira : thanks..nnt saya amik..hehe..abes la pas ni semut datang..hik3


masmona : bekkkkkk..harap2 pun baju tu cantik nnt..=)

e'in : hehe..tq2..

iedayah | December 1, 2010 at 8:29 AM

mungkin die da mule rasa ad prasaan macho pki pink rose..wa..rela diturutkn..sweet sungguh bkal roommate kamu