pengantin giler kuasa nak DIY

salam..

hai semua..

1stly..sangat terharu dengan sokongan kalian semua untuk saya menDIY sendiri pelamin nanti..*touching jap..hehe*

alhamdulillah juga sebab bakal roomate pun setuju dengan idea DIY ni dan dia juga sangat excited nak deko pelamin kami nanti..walaupun kadang-kadang pening gak melayan idea-idea dia tapi saya suka..sekurang-kurangnya saya tak la serabut sorang-sorang..hehe.. =P

dan alhamdulillah juga..mak saya tak kisah..abah saya?tak tahu la..segan nak bercerita lagi walaupun dia tau saya dah sibuk merancang..hehe..tapi saya rasa dia ok..lagipun kalau ikut dia..yang penting nikah dan kenduri..

tercetusnya idea nak DIY ni dah lama..cuma tak yakin nak buat..tapi bila tengok syidah dan sya berjaya buat..rasanya saya mampu..yang penting ada supporter kan??

lagipun, saya fikir pelamin tu untuk bergambar sahaja..jadi,dari saya sewa baik saya buat..boleh guna semula barang-barang tu bila duduk rumah sendiri nanti..lagipun setelah dibincangkan bersama bakal roomate..insya-allah, akan ada penjimatan..bagaimana???tu korang kene tunggu..harap-harap menjadi la penjimatan tu..hahahaha..kalau tak???siap la saya kene bentang semula belanjawan..huahuahua*semoga nafsu shopping brg kawen aku berkurangan..dan kurangkan buat muka seposen dekat bakal roomate..tettttt T_T*

selain daripada nak DIY pelamin anganku yang insya-allah tak akan musnah..ngeee3..saya dan bakal roomate dah pun mencapai kata sepakat..(yang hakikatnya memang dah lama pun sepakat sepanjang tertubuhnya blog ni..hik3..cuma baru sekarang nak cerita..hehe..jangan marah ek..) dimana saya akan menDIY..

  1. bunga pahar
  2. paper bag
  3. bilik pengantin
  4. hantaran
  5. kad kawen
  6. doorgift
  7. tq tag
  8. penunjuk arah
  9. hand bouquet
  10. bantal nikah

giler banyak kan?haha..pengantin giler kuasa..memang macam ni la..hehe..agak nyer kalu saya ni pandai menjahit..dah lama kot baju nikah,baju sanding,baju bertandang dan family saya buat sendiri..hehehe..tambah haru kalau saya pandai pulak make up kn..tak payah hire MUA..hahaha..giler jimat..tapi confirm saya penat + tak berseri!

so..sila jangan berangan over-over nyer cik rose!tak terlarat nak buat semua tu..

apapun harap-harap semua berjalan lancar la..doakan saya semoga berjaya menDIY ek..sekarang pun dah penat mengoogle cari idea..hehehe..



9 comments:

gadis jumaat | November 26, 2010 at 4:56 PM

kalau nak pinjam bunga dan lain-lain, jangan segan2 bertanya ye.. :P kalau masih ada, ai tadahal... hepi diy-ing! wedding jadi lebey bermakna gittew.. :D

rose | November 26, 2010 at 5:22 PM

wah..sya da offer..ada harapan ni..hahaha..sblm ni pendam dlm hati..hik3..thanks sya..

harap2 ade la lg time i nak pnjm 2..hehe =P

anaztasias aira | November 26, 2010 at 6:22 PM

okey sya dah support !! saya pun sama hehehe go go rose !!

masmOna | November 26, 2010 at 8:32 PM

biar tamak asal hati puas! hahaha. betul ke i cakap? i sapot u weee!

Syima Syaz | November 26, 2010 at 9:47 PM

happy men-diy!!!
eeii sonoknya..
skrg pun tgh pikir nak DIY apa...hehe

ciksue | November 26, 2010 at 11:33 PM

hi rose,
wahh kita seronok jumpa blog awk,
kita ada kawan at least
sue pun on the way nak diy pelamin sendiri..nanti leh share apa2 info tau..tengah pening nak cari kerusi..uwaa

Aya@Pansy Princess | November 27, 2010 at 3:13 AM

same here.. tgh tamak nak DIY gak! tapi satu je yg baru siap. hihihi :D

rose | November 27, 2010 at 10:10 AM

naztasias : hehe..thanks nora..berkorbar2 da semangat ni.. =)

masmona : hahaha..tol2..suka r ayat u "biar tamak asal puas hati!"..boleh dipraktikkan..=P

syima syaz : happy menDIY 2!pk jgn x pk..hehe

rose | November 27, 2010 at 10:12 AM

cik sue : hai cik sue..yeke??bagus2..mari sama2 kite share info..kerusi mcm mne u nak??

aya : hahaha..yes!ade geng..hehe..xpe..1 adalah permulaan yang bek kan?nnt pasti ada ke 2..3..4..5..6..7..8...100..hehe