gubahan hantaran yang menarik hati

salam..

hai semua..

nak kongsi gubahan hantaran impian daku yang dah/mungkin menjadi anganku musnah..huahuahua..

kenapa??nanti i story mory ek..

sekarang bagi korang layan gubahan hantaran yang sangat mencairkan jiwa saya ni..







kreadit buat semua penyumbang-penyumbang gambar..pinjam ek..hehe.. =)




kes pasal nak gubah hantaran ni dah jadi isu kot antara saya dan bakal roomate since tertubuhnya blog ni..hehe..

bukan apa..saya ni biasala..berangan menggunung tinggi..nak guna pinggan la..dulang la..bekas kayu la..nak guna fresh flower la..haissshh..macam-macam la..dah nama pun berangan kan..hehe..mesti la lebih-lebih..

tapi bila melibatkan kadar pengeluaran wang..haaaaaaaaaaaaa...di saat itu lah saya pening..en.bakal roomate pun pening walaupun dia memang terima je pilihan saya..hehe..cuma bagi kami, yang penting..kos tidak membebankan!haiyakkkk...terus saya pengsan..hehe..sah-sah la pilihan saya tu membebankan walaupun saya tahu barang-barang tu boleh digunkan semula.. =P

so..risiko untuk menjadi anganku musnah amat la tinggi..almaklum la..nak mencari barang yang murah dan puas hati kat kuantan sangat la susah..dan tidak la saya rajin nak ke KL/nilai tanpa bakal roomate..sebab saya bukan jenis yang tekad dan berani mati (macam nak pegi berperang lak..hik3)..selalunya bila dah jumpa benda yang ok..yang saya rasa memang memenuhi citarasa..saya tetibe jadi tak yakin saya boleh buat..pastu mesti tak jadi beli..hehe..pastu menyesal..huahuahua..

selama ini, apa-apa pilihan saya selalunya bakal roomate la yang akan meyakinkan saya..boleh atau tak saya buat..sesuai atau tak..huhuhu..so, bila dia takde susah sikit saya nak buat pilihan..huhu..maka..korang tunggu dan lihat jela hasilnya nnt..hehe =P




14 comments:

Bai | November 15, 2010 at 11:11 AM

aku pun suka berangan! haiyak!


last one and last 2 pict tu buat aku terujalah!

hana yoriee | November 15, 2010 at 12:03 PM

rose..thanks share pic buat hantaran ni..cantek sumenya..nak wat panduan jugak..hehehe

iedayah | November 15, 2010 at 12:14 PM

xp dear..xsbr plak i nk tggu n lihat hasilnye..4 sure cntik n menepati budget kn dear

rose | November 15, 2010 at 12:41 PM

bai : hehe..cantik kan??sbnrnya yg last n second last adalah pilihan muktamad sy!tp xtau la dpt direaliti ke x..hik3

hana yoriee : hehe..same2..sila2..nk tgg rose buat lmbt lg.. =)

iedayah : hehe..bajet 2 insya-allah..cantik tu yg xpasti..hik3

Khumaera Ismail | November 15, 2010 at 10:54 PM

suke sgt hantran yg ade lilin tu..1st tiime jupe.lawa la.. =)

Q | November 16, 2010 at 12:39 AM

semua gorjes!!!teringin dulang leper...:)

masmOna | November 16, 2010 at 9:32 AM

wah!!semuanya cantik yang!i suka dulang & pinggan ni. the problem is, i nye hantaran nnt akan recycle bekas hantaran time tunang. nk jimat :P maka, tak dapet lah nk guna dulang dan pinggan itu huhu -_-

rose | November 16, 2010 at 4:07 PM

khumeera : sy pun ske..sbb 1st time jmpe hantaran ade lilin..=)

Q : teringin jugak tp plg cikai pun dulang tu harga kt rm10..nmpk murah kalu 1 tp kalu bnyk..pengsan..

masmona : yeke..tp ok la dear..cntk pe bekas hantaran tunang u 2..tak la membazir..kalu i tunang dl,myb i beli tp sbb xnk..maka kne pk bnyk kali nk pki dulang n pinggan..huhu

faraulah | November 16, 2010 at 4:46 PM

salam.

Tumpang lalu yer Rose, :D
Akk ada tolong kawan buatkan hantaran guna fresh flower, Rose boleh tengok kat Blog akk, kosnyer dalam RM385 untuk 11 dulang hantaran (ada dulang yang tak guna fresh flower)
http://sweet-faraulah.blogspot.com/2010/11/hantaran-fresh-flower.html

anaztasias aira | November 16, 2010 at 10:00 PM

suka no 2 heheh cantik. btw dear, kalo nanti nak ke nilai kalo nak nora temankan boleh je. tido umah nora pun xpe. 20 minit je ikut highway heehe. mentang2 nora dok n9 ehehehe =)

K.I.N.A | November 17, 2010 at 8:23 AM

kina pun suke yang no 2..kina pun berangan je nk fresh flower..:(

rose | November 23, 2010 at 2:06 PM

farulah : wsalam..lalu jgn x lalu..hehe..

yeke..mekasih kak!

ataztasias aira : tetibe rse mcm pnjng plak nama br nora ni..huhu..

thanks nora..berhajat jugak nk kesana..tp kalu nk pegi kene wt list dl..skrg samar2 lg..huhu..

kina : tau xpe..asyik pk sal fresh flower je..huk3

Mrs Azhar | November 25, 2010 at 3:21 PM

eh hantaran saye pun ade?? hihi x sangka ade jugk org suka. wat sendiri jek. dulang pun murah gler beli. =)

rose | November 25, 2010 at 5:13 PM

salam tuan punya gambar no2..hehe..

bukan sy sorang je suka..b2b len pun suka..yeke..tp tetap cantik! =)