akhirnya...


salam..

hai semua..

mesti korang pelik kan asal la entry ni saya da senyum awal-awal..hehe..sebenarnya saya da jumpa 2 benda yang saya nak sangat-sangat..2,2 dah pun berjaya saya beli..tp tak nak cerita 2,2..1 je dulu..1 lagi simpan sampai tiba masa yang sesuai..ceh!bajet artis..hehe..tak kira..yang tu nak simpan dulu..korang kene tunggu ek..

begini ceritanya..semalam masa jumpa benda ni..memang sangat-sangat berbelah bahagi..yela..kalau beli lari la bajet..huhu..mula-mula nak pasrah je..kalau ada rezeki ada la..tapi tak pasal-pasal pulak jadi emo malam tadi bile tengok gambar benda tu..huhu..dan bakal roomate pun dah cuak kenapa tetibe saya jadi macam tu..puas dia tanye..tp saya jawap takde apa-apa..tapi bile dah didesak berulang kali..saya cerita la saya nak sangat benda tu (dia dah tau saya jumpa benda tu tapi dia nak tengok dulu..huhu)

setelah perbincangan dari hati ke hati dilakukan(ayat tak nak kalah..hehehe)..makanya..hari ini saya dapat jugak!yeay!!!suka..suka..

walaupun rasa sangat bersalah pada bakal roomate sebab terpaksa susahkan dia dan menyebabkan bajet lari(sebab sebelum ni dah beli tapi lain design dari yang nk beli ni)..tapi apa-apa pun hati mesti kering demi benda tu..hehe

nak tau apa?????



!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


dulang impian saya!





cantik tak?tu gambar pinjam je..tapi dulang tu sebijik sejibon macam dalam gambar..tak ade yang berbeza..rasanya saiz pun sama..hehe..

mula-mula nak beli yang kecik..tapi bila fikir semula macam membazir lak..nanti nak kene buat tapak kat bawah..last-last ambik yang besar gedabak ni..senang..pasni saya letak je barang atas tu..pastu bunga-bunga skit..siap!hehehe

maka..selesai sudah sebahagian impian saya..hahahaha..kerugian hari ini sebanyak rm45 tuk 5 dulang..(lum masuk kerugian sebelum ni..huaaaaa..maafkan saya en.bakal roomate..huk3..)haaaa..kira jangan tak kira..hehe =P

oh!bekas dulang tu nanti untuk hantaran bakal roomate kepada saya..hantaran dari saya untuk bakal roomate kemudian cerita ek..dah beli da..tp kene tunggu di make over..sebab kalau tunjuk sekarang saya segan!tak pernah dibuat orang rasanya..kami je yang berani mati buat..jadi kene tunggu benda tu dah cantik-cantik..baru tunjuk rupa sebenar..hehe..




13 comments:

.: an :. | November 23, 2010 at 5:15 PM

dear rose...
ok sgt hrga tu...
sb stakat yg an srvey... kbykan hrgany RM2+...
tu yg tak jadi bl...
huhu..
neway... an mmg suka idea dulang! chantik banget! =D

noridaramli | November 23, 2010 at 6:34 PM

salam...cik rose...dulang tu rege rm45/pcs ooo smua skali rm45...suke....bkenan....hehhehee

Mia-Ina | November 23, 2010 at 7:56 PM

harganya rose mmg ok sgt

::Destinasi nurfadhilah :: | November 24, 2010 at 3:57 AM

salam.
awak..awak..nak tanye dulang tu ade kaki ke tak ye? elok lah beli yg besau. sy mse tunang hri tu dgr je ckp org pki dulang tembaga nenek tapi saiz beza2. menyusahkan betul nk gubah.

rose | November 24, 2010 at 9:41 AM

an : tau xpe..itu yang mula2 xjadi nak beli..tp bile jmpe ni..terus beli.. =)

noridaramli : wsalam..semua skali rm45 dear..kira rm9/pcs..tp material dia plastik..2 yg murah kot..hehe

mia-Ina : 2la..sbb tu kene jugak beli..biar pun lari bajet bulan ni..hehe

hurfadhilah : wsalam..ade..tp dlm 1 inci je..yeke..xpe..kurang2 da ade pengalaman kn..pasni wt hantaran kahwin cantik2 tau..

anaztasias aira | November 24, 2010 at 10:13 AM

dear, setuju dengan semua harga okey. wah ni mesti semakin semangat nk menggubah hantaran hehe =)

rose | November 24, 2010 at 10:35 AM

2la..mmg hrp sgt beli dulang 2 x membazir..huhu..

hehe..kne tgg ek..tp mcm nora nyer post hantaran je kuar dulu.. =)

~ mizzAmy ~ | November 24, 2010 at 12:10 PM

dah ada dulang dah dia. kita gak yg still tak tau nak beli ke or nak pinjam ajer. tapi ok dah tuh harganya. janji tido tak mimpi2 dah kan? ;)

rose | November 24, 2010 at 2:42 PM

hehe..2la..tak la mengharap sgt tp da ada depan mata kene la rembat..hehe..

dah settle yg tu mimpi yang lain lak..aduihhhh..pengsan.. =P

noridaramli | November 24, 2010 at 6:30 PM

lau rm9 vry d cheap dear

rose | November 25, 2010 at 10:54 AM

2la..sebab 2 mcm xnk lepaskan..hehe..mujurla bakal roomate tgk dia kata ok..lega..selesai 1 hal..=)

masmOna | November 26, 2010 at 12:08 AM

yang, beli kat cowboy ke nih? murah sangat2 ok!! congrats tau sbb telah berjaya mendapat dulang impian ngehehehe :P

rose | November 26, 2010 at 10:29 AM

tak la..kt cowboy bentuk segiempat n mahal skit..i beli kat happy home..hehe..kalu kecik skit mcm cnth kt entry sebelum ni rm5.50 je..lg murah..hehe