korang ada petua tak?

salam..

hai semua..

petang jumaat yang sepoi-sepoi seperti mataku ini..sedap betul kalu ada bantal..hehe =P

ngantuk tol saya selepas makan tak ingat dunia kat umah tadi..haisssshh..hehe*macam mana la nak diet kalau asyik lapar je..huhu*

oh!saya nak diet..bukan sebab nak kurus..tapi nak kempiskan perut yang buncit ni..huahuahua..buruk bebeno anak dara perut buncit kan??huk3..*sad*

selalu mengadu kat housemate..kat bakal roomate juga..tapi hampeh..huk3..kekonon jangan minum air masa makan..tapi nan ado menjadinya..kalau dah makan lauk semua mesti ada cili padi..macam mana tak minum air..urmmmm...korang tau tak macam mana?

plzzzzzzz...




8 comments:

Byzura Mj (By) | December 3, 2010 at 3:54 PM

makan vege... kurangkan lemak + bergula + karbohidrat!!

kompem jadi diet kamu! hihi. berjogging jangan dilupa.

rose | December 3, 2010 at 3:58 PM

by...

mkn vege ok!
kurang lemak ok!
kurang gula ok!
karbohidat?huhuhuhu..mati la lapa..hehe

jogging??????????hahaha..sebulan sekali belum tentu..aiyakkk..sape nk teman???

cik syahira | December 3, 2010 at 4:34 PM

assalamualaikum rose,

part ni ramai yang surrender which is elak minum air sejuk. air sejuk akan mempercepatkan proses membeku kan lemak.

test makan sup daging lepas tu basuh tangan dengan air sejuk. terus keras lemak-lemak tu kat tangan kan?

ha.. perut kita pun mesti macam tu juga. hi3x

amalkan minum air suam tau.

psst, bukan tak boleh minum air sejuk langsung cuma kena ada cara yang betul la.

rose | December 3, 2010 at 4:48 PM

waalaikumussalam syahira

hehe..tol gk 2..yg 2 pun ada gk dengar tp kalau lunch kt luar mesti fail nk minum air suam..hik3..

ok!pas ni kene displin! =)

Ciksue | December 3, 2010 at 9:13 PM

rose,
kita pun sama,nak diet sbb nak kuruskan perut,haha
kita ni masa tunang diet,turun 5kg,lepas tu naik balik.haha.
skrg dah 10hari diet,tak makan nasi.
just ambik sayur dan lauk,bykkan minum air masak.gula2 jgn sentuh sgt,minuman bergas pun jgn,hehe.

mula2 mmg susah,tapi start slow2,ambik nasi satu senduk,bykkan sayur,lepas tu kurang2kan sikit2 nasi,sampai badan leh adapt.kita mmg tak rasa dah nak makan nasi.skrg kita maintain makan sayur2,and lauk jer.cekedis,junckfood,snack food..bermcm2 food tu jgn ler makan,haha..boleh?hehe

panjang lebar kita komen,mcm la kita ni kurus,hehe..tapi tengah semangat nak turunkan 5kg.hehe

Rilla | December 4, 2010 at 9:43 AM

Stuju ngan Syahira. Jangan makan smabil minum air sejuk or minum air sejuk directly after makan.

Hari tu Rilla makan sup bawah kipas, lama-lama sup tu jadi sejuk, kat permukaan dia timbul lemak beku. Pastu terus terbayang, camni kot rupa lemak beku dalam perut. Lepas tu tros takde selera nak minum air sejuk time makan. Minum air suam jek. Minum air sejuk bila tak makan la.

rose | December 8, 2010 at 11:38 AM

cik sue..

2la..kalau balik rumah family selera mkn 2 dpt kontrol..jrg la rasa nk mkn ns bnyk2..tp kalu duk rumah swe..mesti xley kontrol..xtau nape..huk3..

2la..skrg pun jrg dah terasa nk mkn jajan n mknan seangkatan dgn nyer..risau..huhu

rose | December 8, 2010 at 11:40 AM

rilla..

tol2..masa hari raya korban kn menu utama sup tulang..tp bila tgk sup sejuk loya tekak..serius..skrg takut nk mnm air sejuk pas mkn..terbayang lemak2 tu..