tepat atau tidak?

salam..

hai semua..

sekarang saya dalam delima..huhu

semalam sepatutnya saya dan bakal roomate nak pergi ofis 1-icon

tapi sebab saya ada hal kat pekan..dia pergi dengan budak ofis dia je..sorry dear..

petang tu jumpa, dia tunjuk rumah yang bersesuaian dengan bajet kami yang dia da tengok..

firts time tengok memang jatuh hati..cantik dan up to date la design..



harga rumah teres single storey yang ditawarkan around rm145k

dan insya-allah akan dapat diskaun around rm17k sebab bos 1-icon tu pernah offer diskaun tu pada bakal roomate masa dia handle projek tu..

so..yang menjadikan saya berbelah bahagi adakah tindakan kami tepat atau tidak..

yela..sekarang pun still merangkak lagi nak hidup..huhu..

hal kahwin pun tak settle lagi ni..

tapi bila fikir semula..kalau tak beli sekarang, rugi jugak sebab bila dah start construct nanti harga dah lain..

dan dari segi kedudukan pun dah ok sebab dekat dengan ofis saya dan bakal roomate..

korang rasa macam mana?













7 comments:

~ mizzAmy ~ | October 29, 2010 at 11:40 AM

OMG!!! that's soooo cheap dear. jangan lepaskan peluang ni. wait-wait!! nih kat area mana? if kat KL sure u won't get that price. and with that price mmg sgt2 berbaloi2 dear. i'm looking for house too tapi untill now tak jumpa price yg murah dan rumah yg cantik within my budget. terpaksa luaskan jarak maybe looking somewhere in Nilai. T____T

dear, buying a house is ur rezeki too. jangan jadikan ia sebagai beban. it's ur aset too. insya-Allah, semua dipermudahkan. ;)

Bai | October 29, 2010 at 11:41 AM

By pun kadang2 pk macam tu..tatau nak buat cam mana kan? Tapi, bila fikir follow the flow.. huhuhu. ada rezeki lain.. insyaAllah. Just 1 by 1..

iedayah | October 29, 2010 at 12:01 PM

gile murah dgn rumah yg cantik camtu..kt kl mmg xdpt harge ni kan amy?btw,i prefer wat 1 persatu dlu dear..xnk nnt rungsing2..coz hal kawen mmg perlu komitmen yg menyeluruh..sigh~~

♥e'in♥ | October 29, 2010 at 12:14 PM

murah laa kak harga 2.. cantik gile umah 2..

rose | October 29, 2010 at 2:11 PM

mizzAmy :

amin..harap2 mcm 2la..btw rumah ni area kuantan..murah sebab bukan dlm kwsn bandar lagi..senang cite dekat tanjung lumpur tmpt org selalu dtg mkn ikan bakar tu..hehe..

2la..kalu ikutkan rumah pn dijangka siap dlm setahun setgh lg..skrg diorg tgh siapkan rumah contoh..=)

Bai :

2la..terpk mcm 2 gk memandangkan ada lg 1 housing akan bke dlm tahun depan..insya-allah yg 2 pun akan dpt diskaun hampir sama..cme design mungkin x secantik ni la..huhu

iedayah :

i pun mcm 2 jgk tp bila pk blk rumah start bayar once rumah 2 dah siap..tp depands on developer gk..huhu..

e'in :

memang murah..tp kalu jadi beli kne cnfrmkn pembayaran mcm mana..sbb kalu boleh xnk kacau hal kawen..huhu

Lala | November 3, 2010 at 1:54 PM

rose, yang pertama. rose dalam DILEMA. bukan DELIMA. hehehe

kedua, murah dan berbaloi lah! design cantek lak tu!

rose | November 3, 2010 at 3:25 PM

hahaha..xperasan langsung salah taip..hik3..malu2..sorok muka bwh meja.. =P

2la..tgg rumah contoh siap dlm tgh bulan ni..br decide nk beli o x.. =)