saya sudah menjadi tunangan orang????????

salam..

hai semua..

tadi lompat-lompat blog..

pastu kan saya jumpa blog mizzAmy

pastu saya baca post dia tentang bertunang di sudut islam..

saya tgk la video dari youtube ni..




so, apa kesimpulan korang dengan status saya sekarang???

saya tunang orang la ek???

hahahaha..

*blushing*

=P


malu la saya..=)


16 comments:

iedayah | October 1, 2010 at 3:20 PM

sadis sungguh dear..youtube kn block kt sn..sigh..~~~~~~

rose | October 1, 2010 at 3:29 PM

lor..yeke..baru nak tau u nyer pendapat..huhu

Bai | October 1, 2010 at 4:07 PM

me 2 kena block! ;(

rose | October 1, 2010 at 4:41 PM

ala..huhu..xpe..kalau ade peluang u all dengar k!

diri aku | October 1, 2010 at 4:54 PM

aduhai..tergelak2 dgr tok ni bercakap...
hye dear, im june.

ok, kwn jun pernah disarungkan cincin oleh BF de di depan ibu dan ayahnya shj. jd bila dia tny ayah de, adakah dia sekarang tunagan org? ayah dia cakap 'YA' krn bila kita setuju menerima permintaan seorg lelaki utk menjadikan kita isteri, maka kita adalah tunagan orang..walaupon tanpa cincin..cincin adat saja.. 'wink' ;D

~ mizzAmy ~ | October 1, 2010 at 5:15 PM

tak pasal2 jadi tunangan org ekh?? hehehe.... dari islam mmg simple je. cuma adat kita je yg buatkan seseorg tuh lambat skit nak bertunang or kawin sebab byk proses/prosedur.

rose | October 1, 2010 at 5:26 PM

june : hai dear..yeke..hehe..simple kn?bagusnya kalau saya dapat mcm 2..hehe..

mizzAmy : hehe..tau xpe..tetibe je..hik3..yes!islam itu mudah..sbb itu islam itu indah..=) tol2..kerana adat la saya kne merangkak nk kmpl duit..huhu..xpe2..usaha tangga kejayaan..hehe

sharifuddin N shakina | October 1, 2010 at 5:37 PM

sokong..adat kite ni yang byk menyusahkn..pdhl islam tu mudah..:)

Khumaera Ismail | October 2, 2010 at 12:08 AM

alhamdulillah..makneye sy memg kawen ngan tunang sy.. ;)

masmOna | October 2, 2010 at 12:28 PM

oh? i baru tahu! maknanya mmg betullah rose.kamu sudah menjadi tunangan orang.cewah! tahniah rose =) hik.

rose | October 4, 2010 at 10:11 AM

kina : 2la..tp tnpa adat x berseri la pulak..hehe

khumaera ismail : alhamdulillah.. =)

masmona : hahaha..malu i..hik3..

gadis jumaat | October 5, 2010 at 12:27 PM

hola rose, kad saya baru nak anta ngan pos ekspres arini.. esok/lusa insyaAllah dapat. sori lambat! datang jgn tak datang!

rose | October 5, 2010 at 3:58 PM

sya : yeke..wah!!pos ekspres 2..tharu i..hehe..i mesti dtg dengan muka malu2 kucing..hahaha =P

♥farra♥ | October 6, 2010 at 8:14 AM

hahaha.. so funny laa kak!

rose | October 6, 2010 at 1:24 PM

hehe..ape yg funny nyer farra oii??hehe

SyimaSyaz | October 11, 2010 at 9:22 PM

yap..offically dah engage lah..cuma kalau ikut adat je belum.org kata kalau lelaki bg cincin n propose kata 'tunang style org puteh' tapi bila dah tgk utube ni, sahih lah tu!