suatu malam yang tak berapa damai

salam..

hai semua..

huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu...

saya sedey...baru lepas nangis..

sebab???

kereta ku telah bergesel dengan tiang pagar!!!!!!!!!!!!!!

sangat-sangat tensen..

mula-mula dengar bunyi gesel tu..

buat muka tahan nangis sebab housemate kuar masa tue..

masa tu gak tangan saya dah mengeletar..

badan saya dah seram seram sejuk..huhu..

dalam hati.."mati la aku"...

berapa pulak kos nak repair nanti..

TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!

ok..menjerit dalam hati je..huhu..

dengan tak tutup enjin..tak tutup lampu..turun kete terus raba pintu sit belakang..

raba punya raba xde rasa calar..tapi tapak tangan dah hitam dan gatal..(gara-gara tuan kete tak basuh kete hampir 2 bulan..hahahaha =P..pemalas!)

sekali tengok bawah..

ambik ko!

skirting tepi kete saya dah hancur..

ops!over pulak gambaran saya..hehehe..

tak la hancur berkecai pun..

yang berkecainya hati saya ni..huhuhuhu..

sikit je pecah nyer..tapi tetap nampak buruk..huhu

apa yang buat saya nangis bagai nak giler sebab saya sangat ralat..

sebelum keluar saya dah tegur pada housemate saya yang kete dia akan buat saya susah nak keluar dan masuk..

***kat rumah sewa saya ada 3 biji kete..so, sebijik kete akan ada kat luar..dan selalunya my housemate tu akan park tol2 sampai separuh pintu pagar rumah..which is kami cuma ley buka sebelah je pintu pagar untuk keluar dan masuk..so, situasi tu sangat la menyukarkan saya..huhuhu***

tapi dia kata muat..so..saya malas nak bunyi lebih-lebih..sebab da banyak kali saya tegur sebelum ni..

dan bila jadi macam ni..sedikit ralat sebab benda tu saya dah tegur..

tapi saya redha..benda da nak jadi..lagipun salah saya jugak tak berhati-hati masa nak masuk parking..

konon-konon kereta saya tu boleh mengecil la..huhu..

so..malam ni saya tido dengan mata bengkak..

dan esok saya akan pergi meeting dengan mata sembab..huhu..

nasib ler... =(














11 comments:

Mia-Ina | October 27, 2010 at 8:01 AM

sedihnya mia dengar...tp mia pernah rs kejadian ni...yg nk nangis nie, ble br nk dpt gaji, dah kena spend utk that kejadian

Khumaera Ismail | October 27, 2010 at 9:59 AM

sbr2..biase la tu terlnggr..kete tu na manje2 kot..huhuhu~ sy dulu un penah tlanggr divider..habis kemik kete..tp pglmn mendidik kita supy lebih bhati2 pasnie.. =)

iedayah | October 27, 2010 at 2:21 PM

sbr byk2 dear..i fhm prasaan u..i pn pnh rs bnde yg sm..terguris hati jgn dikata

sk | October 27, 2010 at 2:55 PM

hye rose.. sabar byk2 ek.. biasalah, time2 camni mmg byk dugaan melanda. huhuhu

gadis jumaat | October 27, 2010 at 5:06 PM
This comment has been removed by the author.
gadis jumaat | October 27, 2010 at 5:06 PM

huahuaaaa... siannyeee, kumengerti.. nak gi antar sembur cat, mahal kan?? T_T

ai aritu tak nanges sangat kot, tapi bising sorang2 lepaskan perasaan. huahuaaaa. lebey kurang je kejadian nih, tapi time ai, jiran yang suke parking terlebih kawasan. being me, os kofff ai nakkk gak masuk parking dalam pagar.

Last2 tak muat n ada calar (besar) cantekkkk kat bahagian tengah pintu kete, sbb kete ai, dia gemok bahagian pintu huhuuuu T_T hari2 tengok calar tu tertekan je rasa :(( tapi last2, ai tampal stiker panjangggg kaver 'parut' keretaku ittew! hahahaa setel satu hal. dan prasan cun je sejak ada sticker tu :D

err kesimpulannye, kalo kat skirting, agak2 seswaii tak letak sticker? :D

masmOna | October 27, 2010 at 10:44 PM

wuuuu T_T rose sayangs, i dah dapat bayangkan muka sedih nangis u tu..wuwuwu. sabar banyak2 ok? nk buat camne, mende dah nak terjadi. kete i pun sampai skarg tak repair2 lagik. merajuk dah i.

rose | October 28, 2010 at 8:48 AM

mia-ina : 2la..sedey nyer..lg sedey gaji pn xmasuk lagi..huhu

khumaera : hehe..2la..sblm ni asyk selamat je even bwk kete cm hantu..skrg..pdn ngn muka sndiri.huk3..


iedayah : 2la..sabo jela..huhu

sk : hee~ mungkin kot..tnda2 dugaan nk dtg bertubi2 da ni..

sya : hehe..bukan stiker i nk tampal..i nk tampal ngn salotep je..hahaha..kejam kn?tp x buat pn..so skrg..terpaksa la tgk kecacatan skirting 2..huhu


masmona : hehe..2la..i ni silap2 2 3 bln gk kot nk repair semula..x pun tgg i balik mentakab n tengok2 abah i dah repair..hik3..

anaztasias einz | October 28, 2010 at 1:29 PM

rose, sabar ek? dugaan untuk u k. harap2 xmahal sangat la nak baikinya

♥e'in♥ | October 28, 2010 at 2:42 PM

haiyo.. berangan ea time drive.. :) akk knl kite g x?? me dh wat blog bawu.. blog lame dh delete..

elle's laaa~ | October 28, 2010 at 4:08 PM

omaigod .. kite srupe la rose ..... mule2 langgo tiang kt paking kete , then kene saman ngan pak polisi , pastu lak eksiden langgo bdk UTM naik moto ... all case in 1 day .. sgt2 menyedihkan tauu ... :(