gubahan hantaran

hai semua..

sebelum ini saya ada cerita tentang gubahan hantaran yang menarik hati saya *disini* dan juga kejayaan saya memiliki salah satu bahan gubahan hantaran yang saya suka *disini* jadi yang tinggal cuma gubahan untuk hantaran dari pihak saya kepada bakal roomate =)

mula-mula nak guna polisterin je sebagai tapak memandangkan bekas untuk letak barang-barang hantaran telah dibeli lebih awal tapi mak cakap tak elok la macam tu..sebab pihak lelaki bagi yang cantik, kita kene la balas pun cantik juga..huhu..mak suggest pakai bakul tapi sayang pula dengan bekas-bekas yang dibeli..tapi demi mak, saya pun cuba mencari idea yang lain untuk dijadikan tapak..dan hendak dijadikan cerita saya terbaca cerita tentang DIY bantal hantaran oleh meeya..sangat tertarik dan dengan pantas terus print dan tunjukkan pada bakal roomate..dia pun setuju tambah lagi bila dia tengok gambar dari arma ni..

creadit to : arma

bukan main teruja dia..siap printkan semula gambar ni untuk saya tampal dalam buku kerja kahwin kami.. =)

mula-mula dah excited nak buat tapi terhenti seketika idea nak buat bantal hantaran tu sebab tak jumpa lagi kekabu..dan kemalasan yang tinggi untuk mencari papan kek disamping tak nak down kalau tengok harga papan kek tu mahal..hehe..tapi nak dijadikan cerita terbaca pulak hasil DIY sue..terus message bakal roomate bagitahu ada alternatif lain..suka-suka..thanks sue!

dan nak dijadikan cerita lagi, balik rumah mak, masuk-masuk je ternampak dihujung penjuru ruang tamu ada tilam kekabu yang mak nak recycle semula untuk dijadikan bantal..hahaha..waktu tu memang happy giler..terus cakap nak kekabu tu ..dan mak pun ok je sebab memang banyak pun..paham-paham la kalau tilam saiz queen yang guna kekabu..ada 2 pulak tu..mau tak meroyan saya tengok..dah terbayang bantal-bantak kecik untuk bilik tido bakal dimiliki dengan banyak!haha..seronok..tapi tu kalau saya rajin la..hehehe *hampeh* =p

tapi yang pasti bakal mengikut jejak xora..meeya..dan sue..sape lagi pakai bantal hantaran?angkat tangan!

=)

mari kita cuci mata jap..walaupun dah tahu gambar ni beribu kali ditayang..hehe


creadit to : arma

creadit to : xora




6 comments:

anaztasias aira | January 3, 2011 at 8:37 PM

saya tak pasti untuk angkat tangan sebab masih mencari idea hehe =)

masmOna | January 3, 2011 at 9:50 PM

i tak leh angkat tangan. tapi angkat kaki leh? haha =p dah kompem2 i recycle balik bekas hantaran time tunang. bajet hehehe

rose | January 4, 2011 at 9:23 AM

anaztasias : hehe..xpe2..mane tau nak come out dengan idea baru ke..kan2? =)


masmona : hehe..angkat kaki cepat! =p recycle pun bekas tu cantik pe..janji kahwin..heeee~..

K.I.N.A | January 4, 2011 at 1:46 PM

hehe..kina pun recycle je kot..^_^

rose | January 5, 2011 at 9:29 AM

hehe..xpe..bukan org tau pun.. =) tp rose tau la..hik3

harzharun | January 6, 2011 at 10:40 AM

hi dear...dah tgk bantal hantaran yg i buat tuk e-day my sister???...i dah review kat blog....i x guna papan pun..guna bantal yg dah siap je....hehehe