korang ada idea tak?

hai semua..

saya terfikir nak minta pandangan korang tentang barang hantaran apa yang boleh diberi kepada pihak perempuan tapi dengan bajet yang tidak mahal..sebenarnya ada satu lagi barang yang saya tak dapat nak fikirkan..puas dah fikir..tapi nan ado..huk3..

hantaran kami 7 berbalas 9..kami punya hantaran biasa-biasa je tau..tak ada pun yang grand..dah nama pun pengantin bajet ciput kan..hehe..jadi dekat sini saya bagi senarai barang yang kami pilih..

dari saya kepada bakal roomate

  1. Perfume
  2. Beg
  3. Baju+ Tie
  4. Buku Agama + Sejadah
  5. Wallet + Belt
  6. Coklat
  7. Kek/Cupcakes
  8. Buah
  9. Sirih Junjung
dari bakal roomate kepada saya

  1. Toiletries
  2. Handbag
  3. Telekung
  4. Coklat
  5. Buah
  6. Sirih Junjung
  7. *****

haaa..kan ada kosong tu..huk3..sebenarnya yang kosong tu kami nak bagi jam tapi tak jadi sebab saya dan bakal roomate memang jenis tak pakai jam..jadi buat rugi je beli..hehe..yang untuk bakal roomate, saya dah gantikan dengan beg kerja..tapi yang saya dia dah pening nak fikir..dia nak bagi purse tp saya tak nak sebab purse yang ada tu cantik lagi..lagipun 1st besday present dari bakal roomate..sayang lagi.. =)

nak bagi kasut/heels, dah sah-sah kene beli untuk pakai masa majlis nanti..dan risiko nak kata pakai pergi kerja memang tak ada la..kerja macam saya ni tak ada makna nak cantik bagai..lum separuh hari saya dah comot..hehe..lagipun saya ni bukan jenis pandai bergaya.. =)

jadi korang rasa apa barang yang ok untuk dulang yang kosong tu?yang penting bukan gadgets..yang tu dah out of bajet..huahuahua

any ideas???

16 comments:

WillBe.Mrs | January 11, 2011 at 1:26 PM

Kain pasang utk u wat baju...? ok gak kot..??or cake/ pulut kuning? :)

CikSyafa | January 11, 2011 at 1:41 PM

btol2..kain pasang idea yg bagus.takpun muffin/cupcakes
ballerina shoes pun tomey. takpun buku2 novel yg u ska.
make up? maybe? skrang byk sales..tambah2 nak CNY ^__^

rose | January 11, 2011 at 1:56 PM

WillBe.Mrs : a'ah kan..ok jugak bagi kain pasang..bj kurung i pn bkn bnyk pun..hehe..kalau ley xnak bg hntrn mknan dah =)

rose | January 11, 2011 at 1:58 PM

cik syafa : urmmm...ok jgk..i memang suka bce novel.. =)

make up tu tak dpt la dear..i x pandai make up n bkn jenis suka make up..hehe..

eyanne | January 11, 2011 at 2:29 PM

vote pn kain pasang gak ehehe songket ke?

K.I.N.A | January 11, 2011 at 2:29 PM

baju kurung..atau kain pasang..hehe

ilyana | January 11, 2011 at 2:34 PM

i suggest....jam tangan

rose | January 11, 2011 at 2:43 PM

eyanne : ok gk tu..harus cari songket lak pasni..hehe

rose | January 11, 2011 at 2:44 PM

kina : hehe..terfikir begitu jugak!

rose | January 11, 2011 at 2:45 PM

ilyana : sy tak pki jam =(

Syima Syaz | January 11, 2011 at 5:41 PM

setuju kain sepasang....

LittleSunshine | January 11, 2011 at 6:28 PM

yup..suggestion from liza pun
kain pasang..boleh guna buat bj raya..he3

Missyanz | January 12, 2011 at 11:09 AM

Tuala
tafsir + tasbih
kain pasang/ baju kurung

rose | January 15, 2011 at 1:33 PM

syima : 2la..sy pn terpk bg kain pasang je..

littleSunshine : hehe..2la..bnyk guna kain pasang tu..

missyanz : idea yg best jugak..=)

norinaomar | February 11, 2011 at 11:27 AM

dear,bagi kain pasang je siap jahit..taklah costing sangat..kita jugak yang untung..

norinaomar | February 11, 2011 at 11:28 AM

dear,bagi kain pasang je siap jahit..taklah costing sangat..kita jugak yang untung..