Cerita hujung minggu yang basi

hai semua..

wahhh..dah hari rabu..cepatnya masa berlalu..hehe..cerita hujung minggu ni saya nak update hari isnin tapi disebabkan keadaan kesihatan tak mengizinkan makanya tertangguh la sampai ke hari ini..huhu..bukan apa..petang ahad hari tu saya jatuh kat bilik air..cian kan saya?huhu..tangan kanan saya terkene bucu mozek..maka terhasillah garisan yang comel di lengan saya..pedih tuuuu..sebab tersiat jugak la kulit lengan saya ni..esoknya kesan bengkak tak payah cakap la..MC sudah..hik3..so,hari ni baru la dapat nak menaip..dapat la bercerita ngan korang kisah hujung minggu yang basi itu..hehe.. =P

alhamdulillah..disebabkan info yang mas bagitahu..saya dah jumpa kain songket pujaan hati..eh!bukan saya..tapi bakal roomate..kain songket pujaan hati saya takde..*sad* tapi bakal roomate berkenan bebeno dengan kain songket yang satu tu..puas saya pujuk suruh tukar warna lain..tapi nan ado!tak makan dipujuk!menci tau..huhu..tapi disebabkan sebelum ni dia bertolak ansur untuk baju nikah..jadi saya pun pasrah..senyum jela masa dia nak bayar tu..dalam hati janji songket..kalau dia taknak songket lagi sakit kepala saya..hehe..

cuma sekarang warna tema memang dah carca marba..semua dah lari dari angan-angan mat jenin saya..huhu..warna warni seperti pelangi!huhu..PASRAH sudah...malas nak serabut fikir..janji kahwin..kan2?

tapi walaupun lari tema..nak jugak tanya pendapat korang..cantik tak warna kain songket ni???


sori kawan-kawan..gambarnya kecik sebab saya crop je dari google..hehe..saya tak jumpa bateri camera saya..nanti kalau dah jumpa saya tepek gambar kain songket yang sebenarnya..warna kain saya sama je dengan gambar kat atas tu..kebetulan google jumpa..hehe =)

actually, saya kalau boleh tak nak warna biru..sebab kalau dulu-dulu asal majlis sebelah lelaki mesti biru..dah tipical sangat kan?so, awal-awal lagi saya nak lari dari tema biru..tapi apakan daya..dah buah hati jangtung limpa paru-paru saya nak jugak biru ni..layankan sahaja..lagipun saya percaya pilihan bakal roomate..kalau dia kata cantik..cantik la..kalau dia kata tak mesti ada je yang tak kene..berdaulat gamaknya dia ni..hehe..

jadi, agak-agak korang, warna apa yang sesuai untuk match dengan kain songket tu?sebab kalau ikutkan pelan asal nak buat warna silver merah untuk bertandang macam kat bawah ni


credit pic : the perfect palette


tapi dah tukar biru kan..so, agak2 warna apa yang ok?saya jumpa gambar ni kat the perfect palette..




credit pic : the perfect palette

sesuai ke?sebab tak pasti warna biru songket saya tu sama ke tak..atau korang ada cadangan lain?

5 comments:

fia | January 26, 2011 at 11:13 AM

cantik warna tu..fia suka...

ElyaElmo | January 26, 2011 at 11:29 AM

biru mmg tgh in..ramai yg ambik biru thn nii..heheeheh

farhanna | January 26, 2011 at 11:29 AM

nice2.. pndai gaya kn mesti cntik!
gut luck dear

rose | January 26, 2011 at 11:53 AM

fia : cantik ek?mekasih..=)

elya : yeke?hehe..suka2..tak sangka lak biru tgh in..

farhana :thanks dear..harap2 pndi la i gayakn nnt..hehe

farah aminuddin | January 28, 2011 at 6:10 PM

theme yg kedua tu cantik. biru keunguan. niceee