risik merisik

hai semua..

lama nyer tak jenguk korang..huhu..busy membina bandar sendiri dalam FB..hehehe..saya ni kalau dah dapat main game memang tak ingat dunia..semua benda saya tak buat selain main game walaupun kerja kat ofis ni ada..hehehe..ok2..lupakan hal tu..nak sambung cite hal kerja kahwin lak..

sekarang ni dah mula ligat merancang itu dan ini untuk dilaksankan..dan seperti sedia maklum..saya dan bakal roomate dah sepakat tidak akan ada majlis pertunangan demi menyelamatkan status kewangan kami..almaklumla..majlis kahwin nanti totally pakai duit sendiri kan..kene la bijak merencana belanjawan..hehe..lain la kalau rezeki murah macam kina tu memang saya lompat bintang la..*motif bold???i jeles kt u,kina..haha*tapi kene pasrah sebab diri sendiri tak berusaha untuk join contest..hehe..maka..tumpang gembira jela tuk mereka yang berjaya.. =)

berbalik pada topik asal..jadi majlis pertunangan akan digantikan dengan majlis merisik sahaja walaupun hakikatnya lebih kepada peminangan tapi sebab majlis risik lebih kelihatan simple dan tertutup serta tidak memerlukan modal yang banyak..maka lebih senang saya nyatakan majlis risik je..bukan apa..kalau kata majlis pertunangan nanti, mula la ada yang kecil hati tak dijemput..pastu nak buat hantaran bagai...nak sewa baju la..oh!tak sanggup nak fikir..yang hal nak buat majlis perkahwinan pun dah pening..mau tambah pening lagi..maka saya katakan tidak untuk majlis pertunangan..hehe..so,kalau takde sebarang halangan majlis tu dijangka pada bulan 3 nanti..doakan untuk saya ek kawan-kawan..harap tiada masalah yang timbul..huhu..

oleh kerana majlis risik tu tak lama lagi..saya pun dah start survey cincin belah rotan pujaan hati..tapi alangkah patah hatinya hamba kerana NAN ADO saiz untuk hamba..menci!menci!menci!huhu..*jari saya saiz 9~saiz budak!*

saya cuma mahukan cincin risik seperti ini


simple kan?suka!suka!sebab dalam angan-angan saya..teringin nak ukir nama saya dan bakal roomate di cincin tu nanti..tapi dengan keadaan sekarang memang risiko tinggi jadi angan-angan jela..huk3..takpe2..kene usaha lagi cari cincin belah rotan pujaan hati..



pssttt....pssttt...

harga emas lepas ni dengarnya nak naik jadi rm150/gram..huhuhu..kena grap cepat-cepat ni..korang punya barang kemas dah settle ke?

15 comments:

~ mizzAmy ~ | January 17, 2011 at 11:19 AM

carik kotak komen tak jumpa lah dear. hehehe... btw, harga emas skang memang tinggi mcm dah over rm150/gram je.

ElyaElmo | January 17, 2011 at 11:31 AM

hari tu elya servey..harga emas rm157/gram..lepas tu habib and tomei buat promo rm151/gram

cik syahira (a soldier's gf) | January 17, 2011 at 11:35 AM

assalamualaikum rose.

huhu. saya pun tercari2 kotak comment ni tadi? kat atas rupanya.

saya suka cincin macam tu, simple je. psst.. kalau beli cincin design tu make sure jangan sampai kena charge upah mahal-mahal tau.

cth harga emas 1gram RM150. berat cincin tu 3.5 gram (Sebab tebal dan padat)

suppose harga dia, RM 525 pluss upah RM 30 = RM 585.

tapi kalau dia charge upah sampai RM100 -150 cakap dengan dia, design ni simple je. bukan susah sangat pun. kawan saya minta kurang sampai SA bagi upah RM 20 je tau.

hihi.. dulu saya pun tak tau, sebab teman member baru la tau tips dan tricks mereka. wink

rose | January 17, 2011 at 11:42 AM

mzzAmy : hehe..ramai yg duk mencari kotak komen 2..ampun..huhu..yeke?kt sini masih dlm rm130++/gram lg..

rose | January 17, 2011 at 11:43 AM

ElyaElmo : yeke?semalam p tengok kt wah chan rm138/gram lagi..tp ada gk mention akan nek nnt..

rose | January 17, 2011 at 11:45 AM

cik syahira :

waalaikumussalam..

huhu..ampun..tak dpt nk membantu menukar tmpt comment tu..huk3..

hehe..thanks 4 da info..dulu pn mse gedix2 tgk brg kemas ada SA yg cite mcm tu jugak..2 yg sekarang kalau cr memang tnye hrga emas dl.. =)

Rilla | January 17, 2011 at 12:38 PM

Dear, Rilla punya size 8, bukan size budak, size baby dah ni ha. Boleh tempah kat Wah Chan. Rilla kow tim sampai dia bagi workmanship free :D

http://kandadindawithlove.blogspot.com/2011/01/meminang-day-alhamdulillah-template.html

iedayah | January 17, 2011 at 12:51 PM

dear!!!!saiz jri u sme ngn saiz jri husbnd i..sgt ssh nk cri saiz.kn tmpah..gurl jari kecik ok lg.laki bl jari kecik adoi...merana i...hahahaha..u mest sweet n kecik je orgnye kn

gadis jumaat | January 17, 2011 at 2:32 PM

ya ampun keciknyeeee jari...! rugi rugi sbb orang jari kecik, emas pon sikit jugak hihiii. meh nak tolong jawab kat iedayah: Iyaaaa bliau ni kecik banget orangnye, n mmg as sweet as sweet potato. heheeee.

skian time kasey!~

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. | January 17, 2011 at 7:46 PM

Rasa macam 1st time meng komen kat sini..hehe.

Awak..dengar kata harga emas biasanya akan turun bila dah dekat-dekat raya cina. Bila baca komen geng blogger lain kat atas ni kata ada jumpa harga emas RM138..rasanya ada benarannnya jugak tu harga emas akan turun.

Jadi kena selalu alert la. Gud Luck ye dalam mencari cincin pojaaannn hatimu.=)

lovelyadibah | January 17, 2011 at 9:03 PM

hi cik rose:)

kita pun tgh cari cincin risik gak..kita pun nk yg plain gak..tp takut cepat calar..:)

eh kalo nk ukir nama kita n pasangan mahal x kedai charge??:)

eh lupa nk ckp..slmt berkenalan!:)

Syima Syaz | January 17, 2011 at 10:39 PM

dear...
saya baru dapat buku dari tomei
murah2 je cincin dia...

kalau boleh rose buat survey merata-rata...=)

rose | January 19, 2011 at 12:35 PM

rilla : senasib la kite ek..huhu..2la..mula nk tempah tp bakal roomate kate xyah..cari smpi dpt..huhu

iedayah : hehe..jari je kecik..orgnyer xde la kecik mane..heee =P

rose | January 19, 2011 at 12:40 PM

sya : tau xpe..bkl roomate i plg happy sbb jimat duit dia..hehe..

haha..xla kecik..sedang2 je.. =)

yongnana : tula..sy rasa pn mcm tu..sbb sebelum tu saya ada gk tnye kedai yang sama dlm awal2 januari ari 2..dia kata rm140/gram..pastu survey baru ni turun jd rm135/gram lak..

hehe..bek...tu pn kalau ade saiz la..huk3..

rose | January 19, 2011 at 12:46 PM

lovelyadibah : hi..slmt bkenalan! =)
alamak!tak bertanya lak lagi tentang ukir nama tu..huhu..lpe..duk pk sal size jari je kn..hehe..

syima syaz : yeke..tak terpk lak sal tomei 2..hehe..nnt nk g tgk la..=)