cuti..cuti..cuti..

salam

hai semua..

lama dah tak post entry baru..hehe

progress ada tapi nak cite tak sampai masa lagi..

segan nak cite awal-awal..heeee~

so, baru-baru ni saya bercuti panjang..5 hari tu..

memang best la bangun lambat..hik3

berbuka pun seronok sebab dengan family..

takla keseorangan berbuka kan..

sepanjang bercuti saya berjaya menyiapkan 4 jenis biskut raya..

semua biskut tak ada nama..sebab suka-suka hati saya je campak bahan dalam biskut 2..hik3

balik kali ni pun rumah da siap pasang tiles..

dan tinggal sikit je lagi nak siap cat..

perasaan??mesti la seronok..

mak pun bukan main tersenyum je tengok rumah dah cantik.. =)

ni la hasil yang tak seberapa..

usaha abah tercayang ditambah anak pompuan dia yang cerewet ini..hahaha

rumah parents saya biasa-biasa je tau..bukan la mewah sangat.. =)



kerana saya dah kemaruk pink..

maka..abah saya terpaksa la terima hakikat rumah dia warna pink sekarang..hik3

oh! sila abaikan ketidaksusunan dan kesepahan rumah tu tau..

rumah parents saya memang tak boleh cantik-cantik..sebab ade "budak kecik"



ini pintu yang baru ditukar..terus cat putih..baru la cantik sikit.. =)


ni luar rumah..sebenarnya nak buat kelabu cerah lagi..

tapi tak tahu kenapa boleh pilih warna tu..haisssssh..

bingkai tingkap tak cat putih lagi..so nampak macam pelik pulak..kan2?

haaaaaaaa..nampak tak "budak kecik" kat pintu tu?sebab tu la rumah tak boleh cantik..

"budak-budak kecik" ni sangat-sangat aktif tau..

dulu ada 14 ekor tapi sekarang da tinggal 6 je..huhu..

sebab mak tak larat nak jaga ramai sangat..

so,dia bagi je kat siapa yang nak..

ini boboy..kucing paling manja n penakut kat rumah..hik3..

pantang dengar bunyi motor, kereta, vakum dan seangkatan dengannya..

mengelepur masuk bilik..hahaha..



ni comot..adik beradik dengan si boboy 2..yang ni garang sikit..

tapi kalau dah start manja..kami pulak yang risau..

sebab dia ni jantan..huahuahua..



ini kecik..sebab dia yang paling kecik dalam umah..

kecik sangat baik..suka tido..dalam 6 ekor, saya sayang kecik ni.. =)

ok2..cukup cerita sal kucing..kang panjang cite pulak..


ok..ni kat pagar rumah..abaikan juga kesepahan harta-harta pusaka mak n abah saya tu ek..hehe

ni la hasil daripada imaginasi saya yang tak berapa kreatif ni..

pagar rumah tu nak cat putih nanti..

sebab sekarang warna hitam da jadi tenggelam pulak..

apa-apa pun..dah lega sekarang..

permintaan mak dah pun suami tercintanya tunaikan..

so lepas ni boleh la anak dia gedix-gedix nak cite sal kahwin..hahahahaha =P




:::notakakiku:::

hal paling besar dalam kerja kahwin dah hampir selesai..sekarang semuanya atas saya pulak..harap-harap semuanya berjalan lancar la..amin..


4 comments:

Nora a.k.a Aira | September 1, 2010 at 5:50 PM

waaah, nora pun tak siap cat lagi hehe. xpe biasanya ayah redha je kan heheeh =)

aziraarif | September 1, 2010 at 8:52 PM

suke la kaler pink campur ungu

rose | September 6, 2010 at 11:00 AM

nora : hehe..tau xpe..ayah pasti redha je..kalau x muncung la anak dia..hehe

airaaif : sebenarnya pink lembut..tp xtau npe ble dlm gmbr nmpk ungu..hehehe..nsb bek ok..hee~

gadis jumaat | September 24, 2010 at 12:21 PM

huhuu kite pon baru lepas cat bilik kaler pink. sukenyeee... gembira je kan tengok kaler pink! tapi laki mmg allergic, wattudu T_T

bile rose punye majlis ek? 2012?