wedding preparation part 1

hai semua..

korang lemau ke bersemangat hari ni?saya tiap-tiap hari lemau..entah bila la nak bersemangat nyer..hehe..

ok!hari ni nak update cerita kawen..

1. baju bertandang dah pun hantar tailor..harap takde sebarang masalah sebab design pun baju kebaya je..jadi takla serisau baju nikah..cuma yang buat bakal roomate pening dengan saya sebab sampai sudah saya tak tanye berapa harga upah baju nikah dan bertandang tu..saya pun boleh terlupa nak tanya..confident je kan hantar..hehe..

2. berjaya survey beberapa butik untuk majlis bertandang kat kuantan..untuk majlis di kuantan saya cuma mahukan meja beradap dan makeup..kebanyakkan yang saya tanya masih under bajet sebab saya faham risiko bila tidak mengambil pakej..memang harga lebih mahal dan ditambah pula saya mahukan deko meja beradap sedikit heavy memandangkan tiada pelamin..jadi sesi bergambar lebih tertumpu disitu.. =)

kebanyakkan yang saya tanya tuk meja beradap diorang akan charge bermula rm500 untuk 12 orang termasuk kerusi pengantin siap dengan 2 layer scallop kanopi..cuma design simple la sikit..contoh macam kat bawah..


jadi saya cuba bertanya kalau saya nak macam dekat bawah ni..


charge yang ni mahal sikit la..dalam rm700..mungkin sebab design ni renyah sikitkan nak buat.. =)

tapi..nak dijadikan cerita..saya ada bertanya 1 butik ni sebab saya jatuh hati sangat dengan baju dekat butik dia..so,alang-alang saya tanya la sekali untuk meja beradap..serius saya rasa puas hati sangat-sangat..sebab dia offer saya amik pakej tapi boleh tukar barang..meja beradap yang dia offer memang diluar jangkaan saya la..meja beradap berpanel + underlayer dan 2 layer scallop kanopi..masa tengok gambar meja beradap tu memang dah jatuh hati..dah try google nak tunjuk contoh paling hampir tapi tak ada pulak..huhu

selain dari meja beradap,saya dapat baju yang saya suka tu..baju tu saya tanye kalau sewa sepasang siap aksesori around rm8++ jugak la..menangis jugak la bila dengar harga..huhu..tapi kentalkan jugak la hati memandangkan dah suka sangatkan..

pakej yang dia tawarkan tu termasuk jugak make up dan beberapa lagi item yang saya rasa berbaloi dan saya rasa akan memudahkan beberapa perkara..bila bincang dengan bakal roomate, dia pun ok cuma dia nak tengok baju yang saya suka tu je..harap-harap bakal roomate suka jugak la..

so, just tunggu masa yang sesuai untuk bawa bakal roomate tengok baju dan confirmkan..harap-harap dipermudahkan..=)

3. Sepanjang saya tak dapat nak on9 haritu gigih saya siapkan design kad dan tq tag..semangat tak???hehe..design saya simple je..buat gune publisher..nak guna adope saya tak pandai..huhu..bakal roomate pun dah setuju dengan design tu..tinggal nak finalkan tarikh je..lepas tu boleh print..yang penting save kos!hehe

4. Ada perubahan dengan DIY hantaran dari pihak saya..ingat lagi tak entry ni?kan saya nak sangat buat hantaran atas bantal..dah siap jahit n isi kekabu dah..

::masa ni baru siap 5 bijik::

so,tinggal nak mencantikkan je..tapi atas beberapa sebab, saya tak jadi nak teruskan projek DIY bantal hantaran ni..huhu..nanti la saya cerita..yang pasti bantal hantaran ni akan bertukar menjadi bantal kecik untuk deko bilik pengantin..hehe..gasak la..janji tak membazir.. =)

5. kemudian la update..dah panjang sangat entry ni..hehe..nak berblogwalking pulak..=)


daaaaaaaaaaaaaaaa....



6 comments:

nYomeL | March 18, 2011 at 3:44 PM

rose jgn riso.. sumtimes x amek pakej lagi murah.. mcm sy, sy puas ati sbb sy jimat byk wpun x amek pakej.. kene pandai cari & survey.. happy hunting dear.. :D

Q | March 18, 2011 at 4:19 PM

wah..dah ada baju bertandang...and confident tak tank tny hrg yer?hahah takpe2..confident tu penting...ihihi for me, kaler baju bertandang pon tak tau lagi..huhuhu

~ NANA ~ | March 18, 2011 at 4:54 PM

bak sini bantal tu kalo takmo...hihik

Wawa Yusoff | March 18, 2011 at 8:51 PM

nana, i baru je nak kebas dia punye bantal... hahaha

dear, yg kain merah putih tu mmg nice. tp agak costly jugak. x nak DIY ke..?? just gantung kain and bunge je kan..? ececeh. i ni pepandai jek.. haha :p

rose | March 21, 2011 at 12:39 PM

nyomel : 2la..tp kebanyakkan nyer sume hrga up giler..huhu..

Q : hahaha..tau xpe..confident terlebih da ni..xpe..kdg2 da decide wrna ape tetibe jd wrna len..mcm rose la..hehe

rose | March 21, 2011 at 12:41 PM

nana : hehe..nak ke?xcntk la..kalu cntk xpela..huhu

wawa : memang teringin nk DIY je tp untuk belah lelaki kn..tkt x terbuat je..belah rose boleh pk lg..hehe