pink...light pink...fuchsia

semua sedia maklum yang saya sudah memilih warna utama tema wedding saya yang xtau bila sebenarnya..hehe..cuma yang pasti somewhere on 2012..hik3..jauh lagi perjalanan saya dan bakal roomate sebenarnya..tapi dah pilih tema warna..saiko tak kami?hehe..

actually seperti yang telah diperkatakan sebelum ini..saya bukan lah datang dari keluarga yang kaya raya..yang mempunyai harta 7 keturunan tak abes kannnn..bakal roomate juga bukanlah anak hartawan..jutawan..mahupun dermawan..hik3..hanya insan biasa yang hidup dalam kesederhanaan..so..nak tak nak..perancangan harus dimulakan sekarang..so..korang doa-doakanlah yang terbaik.. =)

berbalik pada tujuan asal..disini saya nak kongsi sedikit tentang combination warna yang saya jumpa..berlandaskan warna utama iaitu pink..light pink..fuchsia..maka..inilah dia combination yang saya temui di The Perfect Palette..



















































banyakkan?hehe..x mampu saya nak terangkan combination warna apa..nak tau detail tengok kat The Perfect Palette ek..hehe..nie baru tengok satu blog je..belum lagi usha tempat lain..mau muntah darah buat pilihan..

ni pun da pening kepala nak decide yang mana..semua cantik..tapi beberapa faktor perlu ditekankan..

  1. sesuai atau tidak dengan saya dan bakal roomate?saya mungkin la ok..tapi bakal roomate sedikit gelap..hik3
  2. sesuai atau tidak untuk family saya?<---penting nie..mak dah pesan awal2..jangan wat warna pelik-pelik..huk3
  3. senang ke nak cari tema warna macam tue?almaklumla..saya nie bukan duduk KL yang memang sedia ada banyak pilihan..so..sangat susah..kat kedai kain pun payah nak cari warna yang cantik..huk3
  4. kedudukan kewangan kami jika mahu kekalkan warna pilihan..alahai..apo la nasib..huk3

kalau kamu, apa pilihan yang akan dibuat?meh la kongsi pandangan sesama..hehe

2 comments:

ZARA | April 15, 2010 at 2:43 PM

Hello dear, u nak buat sume sendiri ke ada nak amek pakej kat hometown? saya rasa kalau amek pakej, theme u kena ikut apa yang diorang ada kot. I pon tak mahir bab kahwin2 ni. first time nak kahwin, anak sulung pulak tu.

Unless u diy. kan? ntah lah. :)

rose | April 15, 2010 at 4:10 PM

sama la kita..i pun anak sulung gak..hehe..tue sedikit kelam kabut..hehe..

2la..kalau amik pakej memang i dah redha da..sebab masa my fren punya wedding pun susah nak cari..padahal tema warna peach je..urmmmm..

terfikir juga untuk DIY..tapi masih dalam pertimbangan lagi..hehe..