Mencari Idea Deco Paper Bag

hai semua..

sekarang mood nak update blog tak berapa nak ada..huhu..otak masih blur nak susun wedding checklist macam mana..bukan apa..en.bakal roomate ni jenis yang suka bila nak buat apa-apa mesti ada plan/schedule..even kuar dating pun ada plan..hohoho..saya pulak suka buat benda ikut suka hati..jenis tak suka nak plan sebab bila plan mesti tak menjadi..haha..harap dapat disiapkan secepat mungkin..sebab nanti mula la blur bila kene tanye ngan dia..huhu..

untuk hilangkan kebosanan mengadap senarai kerja kawen..saya tengok la file kerja kawen dalam laptop..tetibe terfikir..saya tak finalize lagi deco untuk brown paper beg..huhu..so, kene kerah idea secepat mungkin..sebab nanti nak buat untuk belah bakal roomate gak..tak cukup tangan nak siapkan..

ni antara idea yang dijumpai.. credit kepada owner ek..dah ada dalam laptop..jadi tak ingat siapa punya gambar..saya pinjam jap ek..









suka semua..simple tapi menarik..cuma saya lebih berkenan gambar paper beg no.2..cuma kos untuk reben perlu dipertimbangkan..huhu..mau pengsan gak nak membeli reben..banyak tu nak guna..sebab untuk pihak saya sahaja dah 500pc..belah bakal roomate tak pasti lagi..

kene fikirkan alternatif lain ni..cepat-cepat la dapat idea..huhu..

14 comments:

K.I.N.A | February 21, 2011 at 3:06 PM

suke penggunaan paperbag..bukan sje greeny tp murah..rm35 boleh dapat 1000pcs..

~ NANA ~ | February 21, 2011 at 3:36 PM

i suke yg ade doily paper tu :)

rose | February 21, 2011 at 4:11 PM

kina : betol2..br la mesra alam skit..n yg penting jimat!hehe

nana : sy pn suka.. =)

farahajar | February 21, 2011 at 4:14 PM

kina nk cari kt mana paper bag tu?tolongla beri tunjuk ajar kt saya..
http:sweetgirlstorytellerofmalaya.blogspot.com

maisarah | February 21, 2011 at 4:56 PM

saya pon betol2 nak tahu mana nak dpt kan paper bag ni.bole tak bgtau mana nak beli?thanks,

MIZZ SUE | February 21, 2011 at 5:25 PM

su beli paper beg biase je..dpt 30 sen satu..kat nilai..hehe

anaztasias nora aira | February 22, 2011 at 12:39 AM

roseeeeeeeeeeeeeeeeeeee rajinya la kamu ni **hugs**... hehehe saya suka letak doily kat paperbag hehehhehe

forheavencake | February 22, 2011 at 10:48 AM

miz sue,

kat nilai 3 ker?

~ mizzAmy ~ | February 23, 2011 at 9:56 AM

brown paper bag nih kalo hias betul2 mmg cantik kan? yg letak doily paper tuh pun chantek dear.

choclairissa | February 24, 2011 at 12:32 PM

babe..i buat simple deco je..tu pun adik i tolong sbb pengantin super bz..

u tgk link blog i ni k in case nk idea..just sharing..happy preparing :)

http://choclairissa.blogspot.com/2010/11/vip-and-rakyat-jelata-paper-bag-entry.html

http://choclairissa.blogspot.com/2011/02/any-question.html

Syima Syaz | March 14, 2011 at 10:16 PM

brown paperbag ni boleh dpt kat mydin.1000pcs rm3.00++ kalau tak silap.last month saya borong white paperbag 2000pcs RM220.means 0.12sen sekeping...memang jimat.
jgn risau hal reben sbb kamu dah jimat tang paperbag.

Anonymous | May 19, 2011 at 1:22 PM

maisarah: blh cr kt are chow kit..google wakim. dkt area kg.baru. dia jual br 0.13/pcs. baru beli last week =)

- nanako

MizaShoppe | July 2, 2012 at 12:02 AM

yg no 2 tu cntikkk

hnz ennterprise kad kahwin | May 26, 2014 at 8:14 PM

Salam cik

HNZ Enterprise Kad Kahwin pembekal brown paper bag / white paper bag / colorful kraft paper bag ( 6 warna).

Boleh layari facebook kami

https://www.facebook.com/hnzkadkahwin