design baju nikah

hai semua..

sangat lemau setelah bercuti agak lama..rasa malas nak buat kerja..nak update blog pun jadi lembab..sebab otak tak mampu berfungsi seperti biasa..hehe..

alhamdulillah..balik cuti CNY dah pun menyampaikan hasrat bakal roomate kepada keluarga saya..sekarang kene pilih masa yang sesuai untuk menyambut kehadiran keluarga bakal roomate..harap-harap semuanya berjalan lancar.. =)

cincin risik dah pun selamat dibeli..tapi nan ado nyer cincin idaman hatiku itu..lari bajet koi..huhu..maka, saya pilih yang ala-ala mengikut kemampuan gitu..mak bakal roomate dah tengok..siap cakap.."kenapa kecik sangat?"hahaha..nak buat macam ne..jariku kecil macam jari budak jadi nak beli cincin beso-beso tak sesuai dengan jari..

bakal roomate pun dah suruh finalkan design baju nikah memandangkan ura-ura dari my housemate tukang buat baju nikah dia macam dah tak nak ambil tempahan je..maka..harus pantas bergerak..niat asal nak buat baju kurung moden terbengkalai sebab saya dah jatuh hati dengan baju nikah puan zaila..bila diusulkan pada bakal roomate dia pun kata cantik..jadi design berubah..so..design jubah moden akan cuba direalisasikan..

inilah baju pencetus idea...

creadit pic : puan zaila

cantik kan?simple je..tp tetap menawan hati..=)

tapi untuk baju saya maybe seperti gambar ini

creadit pic : google


sebab kain untuk baju nikah dah beli sebelum ni [klik]..kain plain chiffon dan satin je..so, tak boleh nak over-over..hehe..tapi ada jugak niat nak buat baju nikah macam ni..


creadit pic : maaf terlupa owner nyer sapa..saya pinjam ek.. =)

tapi xtau la dapat direalisasikan atau tidak..lagipun bergantung kepada siapa yang akan jahit nanti..kalau tak dapat kak gie tu..memang sah-sah la saya buat baju kurung moden je..tak nak tanggung risiko..hehehe..doakan kak gie tu terbuka pintu hati nak ambil tempahan saya tau..sangat risau nie..huhu..


7 comments:

MiYOKO TACHIBANA | February 7, 2011 at 2:15 PM

sume2 cntik...

sukala ngan dress last sekali...simple tapi nmpk cntik sgt2..

Rilla | February 7, 2011 at 7:43 PM

Rilla punya cincin tunang pun diamond dia kecik je...lepas tu FSIL cakap 'keciknyeee'. Jari Rilla size 8 je, takkan nak pakai diamond 1 carat kan? Hehe.

anaztasias nora aira | February 7, 2011 at 9:22 PM

sukaaaa baju ni hehehe .. nora chubby xsesuai kot :(

♥e'in♥ | February 9, 2011 at 1:59 PM

cantik laa design 2..

rose | February 10, 2011 at 2:05 PM

miyoko : tol2..suka yg last tu..simple je..tp cantik..=)

rilla : tau xpe..kang terbesar dr jari kata over lak..hehe

rose | February 10, 2011 at 2:06 PM

nora : chubby ke?xla..i tgk xde la chubby pun.. =)

e'in : cantik kn?nnt e'in buat la.. =)

Cik Shiqa | February 16, 2011 at 1:07 PM

chantik nyew