baju nikah dah hantar tailor

hai semua..

macam mana preparation korang?hope semuanya berjalan lancar..macam tak percaya lak saya dah boleh mulakan preparation tuk majlis kami..alhamdulillah..memang saat-saat yang ditunggu ni..tapi tetibe saya blur..tak tahu nak start mana satu..hehe..

dalam blu-blur pun..baju nikah saya dah selamat dihantar ke tailor..nasib baik dia terima tempahan saya..kalau tidak..pening jugak saya nak cari tailor lain..huhu..

tapi bila ingat semula, rasa risau pulak kat baju tu..bukan apa..dalam blog bukan main saya berangan nak buat seperti enrty ini..tapi bila sampai kedai terus blank..hahaha..tunjuk gambar pun gambar lain sebab terlupa nak print..so, pasrah jela..harap-harap baju tu jadi lebih cantik dari apa yang saya bayangkan..sebab saya ni bukan reti nak membayang..hehe..

tapi baju nikah saya tu saya ambil gabungan dari baju biru tu

creadit pic : hatta dolmat


dan juga baju ni..

creadit pic : google

hasilnya??kene tunggu la ek..saya sendiri pun tengah berdebar menunggu ni..huhu..

baju bakal roomate pun dah selamat hantar kat Oscar..kalau orang kuantan tahu la oscar tu kat mana..tapi saya baru tahu masa hantar tu..hahaha..selama ni tau robinson je.. =)

mula-mula risau gak..yela..harga tempah baju melayu area kuantan ni boleh tahan jugak..tambah kalau tempah dengan cina tapi alhamdulillah..masih under bajet..bila dengar Dnora pun anta tempahan kat situ rasa lega sikit..hehe..harap-harap tak ada masalah la sebab saya mintak bakal roomate buat baju melayu slim cut..

sekarang tinggal nak settlekan baju tuk bertandang je..nak hantar tempah dekat mana..baju saya tak ada masalah cuma baju bakal roomate je problem..sebab tanya kat Oscar memang dah lari bajet..huhu..harap-harap semuanya ok la..

cuma sekarang nak mintak jasa baik korang semua yang ada senarai checklist preparation..nak tahu apa yang perlu saya buat..dari sekecil-kecil perkara..sampai sebesar-besar perkara..almaklumla..kenduri saya nantikan majlis pertama dalam keluarga..harap ade yang sudi kongsi..nanti korang post je kat komen mane-mane entry yang korang dah buat..kalau tak keberatan, korang ley email saya : misiaiemmalya@gmail.com

thanks.. =)

9 comments:

farahfatihah | February 17, 2011 at 12:55 PM

sweet!!!! mesti gojes nnti

MIZZ SUE | February 17, 2011 at 2:19 PM

wahh..mesti cntikkan

A W E E N N Y E | February 17, 2011 at 3:13 PM

mesti cantik dgn kamu =)

rose | February 17, 2011 at 3:18 PM

farah : harap mcm tu jugak =)

mizz sue : hehe..amin..mintak2 la cantik..

aweennye : hehe..thanks..hope so.. =)

adorable ~A.N.A | February 17, 2011 at 5:28 PM

ALAMAK... pengsan suda saye.. cumil yang amat :)

iedchan | February 17, 2011 at 9:14 PM

jangan risau dear...mesti cantik..heheh..i ni tak tempah baju lansung..tandang ke...nikah ke...hehe...cuak...btw..i folo u..:))))

missbutterfly | February 17, 2011 at 9:59 PM

mesti family put high expectation kan sbb 1st wedding of family..hehe..majlis kat kl ke?

K.I.N.A | February 21, 2011 at 3:05 PM

kina pun igt hantar baju lelaki dekat robinson..rate oscar berapa dear? boleh email kina detail ttg oscar?

rose | February 21, 2011 at 4:26 PM

Ana : hehe..jgn pengsan2..kang xde org nk tlg angkt..

iedachan : nape tak tempah lagi?oh!thanks follow sy.. =)

missbutterfly : xtau la diorg high expectation tak tp harap2 tak la..sbb anak nyer tak berapa high bajet..hehe..majlis sy kt mentakab.. =)

kina : ok..rose da email kina..