kawan comot saya kawen! =P

hai semua..

sihatkah?macam mana persiapan korang?harap2 semuanya berjalan lancar.. =)

saya macam biasa..nan ado nyer progress..malas menguasai diri..hehe

blog pun dah lama tak update..blog korang pun tak terjenguk..huhu..teruk tol saya ni..huhu..

tapi hari ni semangat nak updated tentang majlis perkahwinan sahabat tersayang yang dah kenal dari umur 5 tahun..dari sama2 comot sampai la sekarang masing2 dah cantik hansome..hehe..(puji diri sendiri..hahaha..=P)

seriusly, tak dapat nak gambarkan betapa happynya saya dan kawan yang lain bila dapat berita perkahwinan dia..yela..dah 21 tahun bersama..membesar sama-sama..macam-macam dah kami lalui bersama..kami ni dah macam adik beradik..

yang buat kami gembira sebab sejak tahun lepas lagi si pengantin ni duk mengeluh dengan kami sebab takde awek nak ajak kahwin..sabo jela..

asal jumpa je mesti duk suruh carikan calon cepat-cepat..malu sebab kawan yang lain dah ada pasangan..pastu sibuk nak jugak kawen tahun ni sebab taknak datang wedding saya tanpa teman..

macam-macam..kalau perempuan xpe..ni lelaki..risau sangat..bukan saham jatuh pun..haishhh..abu..abu.. =)

namun..ni la kuasa ALLAH..kalau dah tertulis jodoh dah sampai..sekelip mata je..

alhamdulillah..perkenalan dalam tempoh 2 minggu..membawa ke jinjang pelamin..ni kekira kawen express la..bertunang awal bulan 5 dan bersatu pada hujung bulan 6..sampai jugak hajat ko ek abu..hehe..

inilah pasangan pengantinnya..

abu@fitri dan humaira

masa ni memang nak tergelak tengok sebab abu senyum sampai ke telinga sebab dah kawen..hampeh!bangga la tu!takpe abu..ko tunggu la time aku lak..heeee~



comel isteri ko abu..pandai ko cari ek..tapi yang penting padan muka ko..kutuk lagi aku n mawa pendek..isteri ko pun sama je level dengan aku..hahaha..

tapi bila dikenang-kenang..sedey la pulak..dah 3 orang geng kita kawen..tak lama lagi pejo pulak..lepas ni lagi payah la nak lepak sama2..huuu~

apa pun..aku tetap doakan semoga ko n isteri akan kekal bahagia bersama hingga syurga..dan dkurniakan zuriat yang soleh & solehah..TAHNIAH abu!!

tapi cerita tak habis disitu ek..ada lagi satu pasangan pengantin...

tarrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaa..

faezah dan awin

ni adik en.abu tu..ni pun kawan sepermainan gak tapi muda setahun dari saya..

suka sangat baju dia..sama macam yang diimpikan..tapi apalah daya..kat sini baju macam ni kalau sewa 1k keatas..huhu..lari bajet..


pelamin pun cantik..mak saya suka sangat tengok kerusi pelamin tu..tapi sekali lagi..apalah daya..anak mak ni taknak bersanding bagai mcam ni..cut cost!hehehe

meja beradap..simple je tapi tetap nampak meriah sebab berlatar belakangkan pelamin..

last sekali..

hiasan bilik tdo..suka sebab ade tiang..tapi tiang ni asing..maybe butik pengantin sediakan kot..pastu kat atas ada kristal gantung2..kalau banyak mesti lagi meriah.. =)

tahniah faezah dan suami!!semoga kekal bahagia hingga syurga dan dapat anak yg comel, soleh n solehah..amin.. =)

4 comments:

Q | July 18, 2011 at 4:26 PM

Kalau kawen 2 sekali, leh ler jimat-jimat skit and share...tapi takper kalau tak mampu, jalankan yang wajib!yang penitng sah dan selamat!hihi

anaztasias nora aira | July 18, 2011 at 8:31 PM

dear. suka baju n0.2 ehhehe ni kat mentakab ke ni dear? cantik !!

K.I.N.A | July 19, 2011 at 8:38 AM

wah..dorang kawen serentak eh..

rose | July 20, 2011 at 10:59 AM

Q : tula..tetibe rse nk suh adik kwen skali..hahaha..jimat kakak nyer..hehe

nora : takla..ni kt lipis..2la..cantik kn..rose mse tgk tu..cair..hehe..sebijik mcm yg rose nk..


kina : aa..sblm ni adik je yg tau nk kwen on that day..tp dah abang nyer btemu jodoh jgk..tu terus wt serentak... =)