idea meja beradap

hai semua..

lama tul tak fikirkan tentang wedding preparation saya..hoho..tetibe bile dah kene tegur ngan ayah bakal roomate tentang persiapan kami..terus saya blur..hahahaha..tetibe jadi gelabah tak tentu pasal..hik3..

mula la pejam mata je dah terbayang rupa majlis nanti..dah tetibe jadi nightmare lak bila terbayang bukan-bukan..terbayang baju la..khemah la..meja beradap la..candy buffet la..bilik tido la..aduh..sesak jadinyer..huhu..

tapi takpe..maintain cool..kalau menggelabah..confirm otak saya tak berjalan..pastu moody..hehe..

nasib baik la dah ada gambar2 simpanan yang berkenan dihati..boleh la recall semula apa yang saya bayangkan sebelum ni..hehe..

tentang pelamin saya tak kisah sangat..sebab it just mini pelamin untuk nikah..jadinyer memang lepas tuk bergambar time nikah jela..buat ala kadar janji ada backdrop yang cantik mata memandang.. =)

yang jadi serabut bila fikirkan meja beradap..almaklum la..majlis saya bukan ada pelamin yang grand..lagipun bukan tradisi keluarga kami nak bersanding bagai ni..jadi mungkin kerana telah terdidik dan terbiasa, buat saya tak pernah terfikir untuk bersanding..tambah pulak keluarga tunang pun jenis tak bersanding.. maka dengan hati terbuka saya menerima..tapi..syarat nyer meja beradap mesti nampak macam pelamin..hehehe..

tapi bukan bermaksud hiasan meja beradap saya tu sampai 2, 3k..saya cuma nak meja beradap saya simple tapi sweet..haaaaa...guane tu?hehe..

so, tadi dah meng'google' beberapa elemen yang saya nak cuba gabungkan..tapi tak tahu la jadi tak..hehe..semuanyer bergantung kepada keadaan, masa dan barang..sebab kat kuantan ni bukan senang nak mencari barang..kalau nak kene p KL..tapi tak berbaloi la pulak kalau semata2 untuk benda tu je kan..huhu

agak2 korang..cantik tak kalau saya buat gabungan seperti dibawah..
creadit pic : filmshotartifact

benda kat backdrop tu orang panggil fan paper kan?ok tak korang rase letak kat backdrop meja beradap?











creadit pic : google

pastu gantung pom poms/lantern ni kat khemah..ke nampak serabut?urmmm..


apa pandangan korang?

10 comments:

K.I.N.A | July 20, 2011 at 11:14 AM

comel kl letak paper lantarn/pom2..

~ NANA ~ | July 20, 2011 at 12:09 PM

suka flower paper! cantekk

Cik Mira | July 20, 2011 at 12:23 PM

flower paper adalah sangat trendy dan cantek!
semua cantek!!!!

Renee Meow | July 20, 2011 at 12:41 PM

super cuteness..!!! i like..!:D

UyaRayza | July 20, 2011 at 1:05 PM

gantung2 cntikkkk heheheh...buat gantung2 hehehe..n flower paper as a backdrop hehehe

Q | July 20, 2011 at 2:06 PM

2 in 1..save...hihihi semua pon cantik..and boleh guna pakai balik..nak DIY ler seksa..hahah

nYomeL | July 20, 2011 at 4:13 PM

hehe.. sesuai je..
as long as u suke cukup laa..

:)

LittleSunshine | July 20, 2011 at 8:56 PM

cantik ape..geram geram..nak diy

rose | July 21, 2011 at 4:41 PM

kina : comel ek?kne mencari bahan ni..hehe

nana : yup!sy pn suke..2 teringin nk wt..hehe

cik mira : tu la..alternatif baru untuk deco yg simple n sweet.. =)

renee : me too! =)

rose | July 21, 2011 at 4:43 PM

uya : 2la..plan mcm tu gk..hrp2 xde sebrg mslh la..hehe

Q : 2la..save skit..almaklum la pengantin bajet ciput..hehe

nyomel : ok ek?thanks..mmg suke tp tkt serabut lak..hehe

littlesunshine : jom kite diy..hehe