idea DIY pelamin

hai semua..

sekarang ni tengah menggumpul idea untuk pelamin..

target utama..pelamin macam mana yang paling simple..paling mudah..paling comel..

dan yang terpenting paling tak membazir untuk saya DIY..heeee~ =P

dulu selalu cakap dengan diri sendiri..

ada tak pelamin yang tak guna bungga tapi tetap cantik?

sampai sudah tak boleh nak fikir sebab insan tak kreatifkan..huhu

dalam kalut-kalut fikirkan design macam mana..

datang trend lantern..sekitar 2010..saya tau sekarang pun orang demam lantern lagi..hehe

maka dengan semangat membara2 nak buat pelamin pakai banyak lantern..

creadit pic : google

creadit pic : kerja kahwin

impian disimpan sampai lah sekarang..

tapi..sampai la ni..tak pernah lagi saya jumpa kedai jual lantern kat kuantan..huhu

tengok harga on9 memang telan air liur la nak beli banyak-banyak..huhu

tapi nora nak jual kan nanti???hehe...cop dulu boley?

sebab sah-sah la saya xde peluang nak pegi sana..hohoho =P

pastu datang pulak satu lagi trend..pelamin dengan paper flower untuk tahun 2011..

pic : wedding bee


creadit pic : sweet house of me


haaa...ni memang tengah in sekarang..ramai b2b yang nak kan???jangan tipu! =P

so, setelah dikaji..my DIY pelamin nak guna 2 elemen ni..lantern n paper flower..

harap-harap menjadi la..hehe..

doakan saya k!







9 comments:

wawa yusoff | June 20, 2011 at 12:10 PM

goodluck dear..!

mesti boleh jadi punye. cantek sangattt :)

Byzura Mj (By) | June 20, 2011 at 12:10 PM

wah! nak tengok hasilnya!! by masih mood pangantin lagi ni! :P

nida-razak | June 20, 2011 at 12:22 PM

cantikkan kan pakai paper flower tu..nk diy gak untuk pelamin nikah..hehe..

masmOna | June 20, 2011 at 2:55 PM

gudluck rose sayang!insyaAllah boleh punya..huhu =)

Shary Asfiza | June 20, 2011 at 2:57 PM

cantik lah gmbr yg last tuh...hehehe.....

didieadila | June 20, 2011 at 4:44 PM

suka nya paper latern tu..cantik..buat laa! hehe..

choclairissa @ intan | June 20, 2011 at 5:58 PM

guna lantern pun boleh dear..idea saya..buat pelamin ala2 pagola pastu gantung2 lantern or bunga cam entry saye ni..

http://choclairissa.blogspot.com/2011/06/review-secret-mission-diy.html

~ NANA ~ | June 21, 2011 at 10:54 AM

sgt suka yg pakai flower paperr

syuhaidah | June 22, 2011 at 12:14 AM

gud luck dear...tp mmg trend skrg kn pakai lantern n paper flower...suke sgt ;)