akibat keras kepala..heeeeeeee~

ingat lagi tak entry saya cerita pasal idea saya kene tolak dengan bakal roomate?so..meh sini nak cite skit pasal idea saya kene reject 2..

actually saya plan saya nak buat bunga dip untuk hantaran, bunga pahar, gift, hand banquet dan segala yang boleh dibuat dengan bunga dip tu la..

sebab saya sangat teruja dengan contoh seperti di bawah....















kerana tidak bersabar dan tidak mendengar kata, saya nak jugak try buat bunga dip tu..hehe..dan 1st try berjaya..tp ntah mana silapnya..bila nak guna semula dip tu..dah masuk angin plak..huk3..kene beli yang lain..udah la mahal dip tu..pembaziran betul..huk3..

namun saya tetap x putus asa..beli lagi yang lain..tapi bunga dip saya hampeh..tidak secantik yang sebelumnya..dengan x kilatnya..pastu lobang sana lobang cini..ade kesan buih-buih plak tu..sangat buruk!waaaaaaaaaaaaa...mau nangis..huk3..

disebabkan kejadian itu..saya berfikir lebih baik saya batalkan niat murni saya tu..hehe..

dan secara kesimpulan yang boleh saya buat..jangan melawan cakap bakal roomate..kan dah kene daulat..heeee~

so..pas nie kene dengar cakap bakal roomate..sebab saya tahu..dia lebih paham diri saya berbanding saya sendiri sebenarnya..

korang plak macam mane?pasangan korang lebih paham korang dari korang sendiri tak?








5 comments:

ZARA | May 17, 2010 at 1:12 PM

entah lah. susah gak nak cakap. kadang2 dia paham. kadang2 rasa dia tak paham. tapi most of the time dia paham kot. kalau tak, tak tahan beb. kuikui

hana yoriee | May 17, 2010 at 2:32 PM

hehe..bunga2 di atas mmg cun..tp bau benda alah DIP tu musyuk!! saket idung woo..nasib mama buat bunga clay..hehe..

psl soklan tu..tak 100% dia faham..lepas kahwin pun kena belajar lagi utk saling memahami.. =)

farahfatihah | May 17, 2010 at 5:34 PM

hi dear...hahahaha dia kadang2 phm kadang2 xphm..dia selalu kata i ni susah nak dijangka huhu tp kalau dia, mmg phm sgt la..so pas ni cari bunga yg lagi cantik dari bunga dip tu yer

ElyaElmo | May 18, 2010 at 12:12 AM

hu3....pahammm...tapiii selalu nye i nye idea die takleh pakaii....end up, mmg idea die yg beleh diterima pakai..hu3

rose | May 18, 2010 at 10:47 AM

zara : 2la..kalau dia x paham..jenuh la duk makan hati..hehe..

hana yoriee : tau xpe..1st time bau nak muntah..ngee3~ wah..untung nyer..nak mak tolong wat gk la..hahaha..2la..dah kawen nnt lg bnyk la rahsia2 terbongkar..hehe

farahfatihah : same la kite..dia pun selalu kata sy sukar dijangka..mood ley tukar dlm masa 1 hari..hehe..amin..harap2 jumpa la..hehe..

ElyaElmo : yeke..senasib la kita ek..huk3..pasrah jela..hik3