9 com

pre-wedding yang comel

salam..

hai semua..

tadi duk berjalan-jalan dan melompat-lompat dari blog ke blog..

saya terjumpa la link myshotswedding dekat blog b2b nie..

saya memang tertarik dengan hasil kerja mereka..

so..saya pn tengok la koleksi video mereka kat youtube..

sungguh sentuhan diorg memang ade class..

dalam banyak-banyak, saya sangat jatuh cinta dengan video ini untuk pre-wedding..

walaupun theme da ramai orang guna tapi tetap nampak unik..







heart this video so much.. =)

bertambah meroyan la saya beberapa minggu nie..hehehe..

sila bersabar ek dengan tahap meroyan saya ini..

sekian..

terima kasih..

=P

3 com

update tentang MUA n Baju Hana

salam..

hai semua..

kan hari tu saya janji nak bagitau korang pasal majlis pertunagan kawan saya kan..

so kawan saya bagitau..

baju dia dijahit oleh her sister..

beads baju dia dijahit oleh ALENG TAHORA...

korang ley search kt FB atau kat website dia di sini..

MUA pulak ialah AIDA JASMEEN dan ini adalah website dia..

so..harap-harap korang berpuas hati ngan update saya nie ek..hehe..

untuk itu..sekian sahaja buat kali ini..ahakz..

jumpe next enrty..

daaaaaaaaa~






7 com

congaratulation my dear, hana..

salam..

hai semua..

semalam seorang lagi kawan saya berjaya melangkah ke status baru...

tapi belum jadi isteri orang lagi tau..baru memegang status tunangan orang..hehe

akhirnya pengenalan mereka selama 9 tahun telah pun diikat dengan ikatan pertunangan..

tahniah buat hana dan pidot...

wish both of u heppy alwayz..

dan moge dipermudahkan segala urusan...

amin...

so..kat sini ade sedikit pic yang saya rompak dari FB beliau..hehe..

saya sangat suka baju dia..heart to have that kind of baju..

yang penting..PINK!hehe..

make up dia pun super cantik..sangat nature..

suke..suke..suke..suke..

heeeeeeeeeeee~




make up kalau x silap member hana yang wat..nanti kene selidik nie..hehe















hantaran dari pihak perempuan..







cantik kan 2,2 baju nie?sangat suke details dia..nak baju macam nie gak..kene korek-korek ngan hana nie..hehe




hana dan pidot



tak mampu nak tulis ape da..

sebab diri ini sudah berangan-angan mahu baju seperti dia..

dah tersenyum sorang-sorang nie..

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

jumpe next entry ya..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaa~



0 com

Majlis Perkahwinan Yumi dan Pasangan

12hb june 2010

saya dan bakal roomate telah mengahadiri majlis perkahwinan di setiu..

perjalanan yang agak jauh dan juga memenatkan..

tapi tetap menyeronokan..

oleh sebab kami terlalu expert dengan jalan nak ke sana..

makanya..

penggunaan peta diperlukan..hehe

semangat x?hehehe



alhamdulillah..

kami selamat sampai pukul 2.00 petang..

setelah 3jam perjalanan tanpa henti.. =)

sampai disana..pengantin masih belum siap..

sebab bersanding kul 3..

alahai..nak tak nak kene la tunggu..

jauh datang kan..

so..makan-makan dulu..

sebab da lapa sangat..hehe

dah siap makan..semestinya..edisi mengambil gambar..gambar dan gambar...

sampai la rombongan pihak lelaki tiba..hehe

so..layan..








































nak cite banyak sal wedding nie pun korang dah ley baca melalui gambar kan?hehe

ape yang mampu saya nyatakan..

majlis ini simple tapi meriah..tengok sajela rombongan pihak lelaki berapa ramai..

yang saya tau bakal roomate sangat la suka dengan pelamin dan baju pengantin..

siap nak tanye lagi..tapi disebabkan pengantin sibuk nak bersanding dan sudah agak lewat..

makanya..pendamkan ajela niat nak bertanya 2..hehe

so..dalam pukul 4.30 ptg kami pun bergerak pulang..

dan esoknyer..saya pun demam..hehe..

tamat cerita untuk entry ini.. =)





0 com

hai semua.. =)

salam..

hai semua..

lama betul saya tak jenguk blog nie..

blog korang pun saya tak sempat nak menziarah..

so..pasnie kene marathon la buka blog korang..hehe..

so..sepanjang x berblogging nie..sebenarnya..

saya kepenatan..huk3..

sabtu lepas saya ada kenduri kat setiu..makanya..ahad saya demam..hahaha..

nak bangun pun x larat..huk3..

hari bekerja pulak saya sangat-sangat sibuk..

mengemas dan mengangkut files kat ofis..hehe

sebab saya sekarang dah berpindah ke ofis baru...yeay! =)

so..setiap malam saya sakit badan dan memerlukan rehat yg secukupnya..hehe

hujung minggu nie je saya xde jemputan kenduri..

makanya duduk dirumah sahaja.. =)

ok la..nak wat enrty sal wedding last week plak..

hehehe..






2 com

wedding lagi..shikin & lan

salam..

hai semua..

hari ini saya menghadiri majlis perkahwinan schoolmate masa di TI dulu..

sebelum berceloteh..saya nak bagi kongsi sedikit gambar dari majlisnya..


hantaran dari pihak perempuan..





pelamin yg simple but nice



pengantin di kamar nya..

actually x banyak sangat gambar sebab pengantin baru siap..

dan pihak rombongan lelaki pun tak sampai lagi..

nak lama-lama payah sikit..paham-paham jela kalau dah bawak orang lelaki..

bukannya ley lama..huk3

tapi ape2 pun..saya suka sangat dengan wedding dia..

segalanya simple..tapi meriah..

setiap tetamu akan disambut dengan mesra dari wakil pihak perempuan sesaat anda tiba di situ..

suasana majlis pula diserikan dengan alunan zikir dan nasyid..

juga diselang seli dengan lagu-lagu terkini..

paling penting..tempat menjamu bagi rombongan pihak lelaki telah dikhaskan..

ini adalah element utama yang saya sering perhatikan..

bagi saya..itulah tanda penghargaan dari pihak perempuan kepada rombongan pihak lelaki..

tanda kedatangan sangat-sangat dialukan.. =)

lauk pauk yang disediakan sangat sedap..saya dah rasa nak tapau je..hehe

secar peribadi..suasana majlis seperti ini yang saya impikan..

penuh dengan tanda penghargaan terhadap tetamu yang bertandang..

harap-harap..ketika majlis saya nanti..akan ada mereka yang sudi membantu..

amin...









0 com

tahniah buat intan & sari

salam..

hai semua..

nie kisah majlis pertunangan housemate saya..

berlangsung pada ujung minggu lepas..tapi baru sekarang ada masa nak update..hehe

yang nie saya tak nak cite panjang..nak tunjuk gambar dulu sebab saya ada gambar yang cantik..hehe..
































suka sangat hantaran untuk cincin dari pihak lelaki ni..sirih junjung dia pun cantik..tapi sayang terlupa nak amik gambar..huk3..bunga yang dia guna sama dengan bunga yang saya nak pakai untuk majlis saya nanti..heart it so much!ade sape-sape pernah beli tak?mahal tak bunga nie?

sebelum nak menutup cerita nie..mesti korang terfikir..ke mana peginyer en.tunang kawan saya itu kan??dia tak dapat hadirkan diri..sebab??kene ikut pantang larang orang dulu-dulu..hehe..family pihak lelaki x benarkan hadir..so..kawan saya sangat la tensen sebab tak dapat la nak bergambar bersama-sama..hik3..tapi nak buat macam mana..pasrah sahaja.. =P


akhir kata...

tahniah buat kalian berdua..
sesungguhnya penantian kalian selama hampir 8 tahun semakin menjadi nyata..
semoga kalian bahagia dan dipermudahkan segala urusan..
amin...




::notakakiku::

gambar yang cantik tu saya amik dari folder cik azam..haha..sapa suruh simpan dalam laptop saya..tapi ok gak..ley saya bagi korang semua tengok..kan2?oh ya..mini pelamin dia DIY je..bunga dip hantaran dia tempah kat kawan dia..so,selebihnya dia DIY sendiri..simple but nice!hantaran sebelah lelaki digubah oleh pakcik en sari sendiri..almaklum la pak andam..harus la cantik..hehe..baju dia tempah rm140 kalau x silap..kain beli x sampai pun rm80 kat kamdar..



nie je gambar ade full view baju dia..saya malas nak crop..hehe..so korang ley klik untuk tengok lebih detail..simple je..tapi cantik!


daaaaaaaaaaaa~