6 com

last weekends...

salam semua b2b n ex b2b.. =)

last week saya pergi dungun..my cousin nyer wedding..haiyaaa..sangat penat..bukan sebab menolong..tapi sebab tak cukup tido..hehe..macam mana nak cukup..kalau dah sedara mara berkumpul..mau nyer x riuh..tapi itulah penyeri majlis kan? =)

secara peribadi..saya rasa ada beberapa kekurangan tentang kenduri cousin saya nie..yang mungkin mereka tak perasan..atau mungkin diorang buat-buat tak perasan..haruskah saya berkata begitu?x baik tol mulutku nie..hehe

(rose nie..sesuke hati nak komen kan..hehehe..macam la majlis dia nanti perfect..) --> uiks..just peringatan untuk saya juga tau..sebab my abah pun komen juga sal majlis tu..

perkara pertama yang saya perasan..sedara mara tidak dimaklumkan apa yang nak dibantu..pagi kenduri tu..bila ada sedara mara yang menolong, orang rewang plak komen..ini salah..itu salah..last2..makcik-makcik saya semua duk lepak kat umah je..pakcik-pakcik saya pun duk lepak kat bawah..isap rokok..sebab tak tahu ape yang perlu dilakukan..abah saya lagi best..boleh plak dia pegi merayap kemana ntah dengan adik bongsu saya..aduihhh..haru betol!

second..kedatangan rombongan pihak lelaki..ini memang mendapat fed back dengan ayat..KENAPA?haaaa...pengantin set masa nak sanding kul 3 ptg..haru ke tak?kalau korang ley bayang tak betapa lewatnya pengantin datang?tapi nak buat macam mana..bila saya tanya kenapa kul 3 dekat kakak pengantin, dia kata standard la time tu rombongan lelaki datang..so..no komen la..mayb belah sane memang sanding lambat kot..tapi nak dijadikan cerita..elok2 cuaca cerah..dekat kul 3 tu..hujan lebat selebat-lebatnya..sudahnya..pengantin makan beradap la dalam hujan..ngeee3..

third...tiada sebarang tanda menunjukan kawasan tu ada majlis..bunga manggar takde..petunjuk arah takde..pastu sunyi sepi je..kalau saya yang jadi tetamu..mesti tertanya-tanya..betul ke rumah nie..serius..sekarang memang aku rasakan muzik sangat penting dan tak boleh dipandang remeh..kalau tak..memang lost la..serius saya sangat bosan masa kenduri tu..heee~

empat..bayangkan tetamu dah datang..meja pengantin kosong!semuanya gara-gara bersanding kul 3 dan diorang janji dengan tukang masak makanan pengantin kul 2..padahal ramai tetamu yang datang dah duk usha meja pengantin..dan ada jugak la yang bertanya mana makanan pengantin..tapi tak reti la saya nak menjawab..senyum jela..heeee~

kelima..dah tak mau komen walaupun ade beberapa perkara lagi yang saya rasa tak sepatutnya berlaku..ape-ape pun diorang dah selamat jadi suami isteri..kenduri pun berjalan lancar..saya pun dah dapat soalan cepuemas masa kenduri..BILA LAGI?..haiyaaa..malas mau komen..heee~

so..layan jela pic yang sempat saya amik nie..






*pelamin*

*meja makan beradap*

---> banner tu sebenarnya baru letak sebelum pengantin laki datang..sebab terlupa..


*hantaran dari pihak perempuan*


*hantaran dari pihak lelaki*

---> hantaran tuk 2,2 belah..kakak sepupu saya buat..simple n cantik..


*inilah sepupu saya..sebaya dengan saya..sebab tu yang terkene soalan cepuemas..hehe*

---> suke make up dia..pak andam yang solek..nature je..n sweet.. =)



*mereka di singgahsana..sweet..jeles i..hehe*

*acara potong kek*




tamat sudah cerite kawin sepupuku itu..hehe..tahniah buat kalian berdua..moga bahagia selamanya..cepat-cepat la bagi mak long cucu lagi ek..hehe..


:::notakakiku:::

sedang mengumpul idea untuk bunga pahar..dah buat 1 contoh..bakal roomate kata cantik..tapi saya masih tak puas hati..sebab tak kemas sangat..so..kene kemaskan lagi bunga pahar tu..chaiyuk rose! =)

5 com

akibat keras kepala..heeeeeeee~

ingat lagi tak entry saya cerita pasal idea saya kene tolak dengan bakal roomate?so..meh sini nak cite skit pasal idea saya kene reject 2..

actually saya plan saya nak buat bunga dip untuk hantaran, bunga pahar, gift, hand banquet dan segala yang boleh dibuat dengan bunga dip tu la..

sebab saya sangat teruja dengan contoh seperti di bawah....















kerana tidak bersabar dan tidak mendengar kata, saya nak jugak try buat bunga dip tu..hehe..dan 1st try berjaya..tp ntah mana silapnya..bila nak guna semula dip tu..dah masuk angin plak..huk3..kene beli yang lain..udah la mahal dip tu..pembaziran betul..huk3..

namun saya tetap x putus asa..beli lagi yang lain..tapi bunga dip saya hampeh..tidak secantik yang sebelumnya..dengan x kilatnya..pastu lobang sana lobang cini..ade kesan buih-buih plak tu..sangat buruk!waaaaaaaaaaaaa...mau nangis..huk3..

disebabkan kejadian itu..saya berfikir lebih baik saya batalkan niat murni saya tu..hehe..

dan secara kesimpulan yang boleh saya buat..jangan melawan cakap bakal roomate..kan dah kene daulat..heeee~

so..pas nie kene dengar cakap bakal roomate..sebab saya tahu..dia lebih paham diri saya berbanding saya sendiri sebenarnya..

korang plak macam mane?pasangan korang lebih paham korang dari korang sendiri tak?








4 com

Bila daku juga perasan ada HUBBY macam miss maira

1st sekali nak mintak maaf kat tukang tag..mis maira..x perasan tentang tag nie..sori sangat2..hehe..nie saya buat sepantas mungkin ek..


1. First time jumpa your hubby bila dan kat mana?
- masa Form 4..jadi orang tengah tolong dia ngorat my frens kat SMT 1,Kuantan..hehe

2. Love at first sight?
- Xde maknenyer..haha..saya x suka dia masa sekolah..NAKAL!

3. Who is he when the 1st time you met him?
- Budak sekolah yang kurus kering..pakai moto Ex-5..suka cakap besar..huh!

4. How long it takes for him to ask you out for a date?
- hampir 6 tahun..dia hantar kad raya ngan no phone dia..so, saya contact n dia n jumpa masa hari raya ke-3..depan starbucks megamall..hehe

5. First place dating?
- alamak..tak hinggat la..haha..saya nyer "memory card" kecik je..---->bakal roomate ade jawapan?

6. How he proposed?
- banyak kali dia proposed..tapi saya cakap xnak..hehe..so..last2..saya la yang proposed dia..tapi macam biasa..saya tak hinggat ape yg saya cakap..myb bakal roomate hinggat..sebab daya ingatan dia kuat..---->pa..ingat x ma cakap pe???heeee~

7. Special date with your hubby?
- 15 November 2007 ----> raya ke3..hehe

8. Changes that he asked you to do?
- banyak..haha..sebab..saya cepat nangis..cepat melenting..suka wat muka..dan paling teruk..PELUPA!so..dia suh saya ubah skit perangai tu..hehe

9. What is about him that you love so much?
- sebab dia adalah reminder saya..dan dia adalah planner saya..saya kan jenis pelupa..so..tanpa dia..'sesat' la saya.. =)

10. What is about him that you wish he would change?
- buang perangai cemburu yang tahap gaban tu..---->sangat tertekan bila cemburu dia datang..haiyaaaaaaaaaa...

11. You will lose your mind and crack your head when he..
- cemburu dia datang la..sakit kepala ok!tapi sekarang cemburu tu ade kurang skit..hehe

12. You will smile through your eyes for the whole day when he....
- bila dia menyanyi lagu TANPA, sixth sense ..n bagi bunga..----> jiwang jap..hehe

13. Complete below sentences,
"My love towards your hubby is as big as....xtau besar mana..hehe..so,saya nak tukar la..my love for u hubby, is infinity.. =P


so..kepada mereka-mereka ini..sesila la jawap ek..


9.
10.


dan..pada sape-sape yang sudi nak wat tag nie..silakan..jangan malu-malu..hehe
0 com

yeay!my 1st Award.. =P


mulakan dengan penuh senyuman..

lebar ye kawan2..hehehe

dah lama saya merajukkan diri nie..hik3..

buka je blog terus nampak ada award..

mekasih kepada tuan blog kesahkaseh---> masmOna

dan juga tuan blog tentang elmo ---> ElyaElmo

kerana sudi memberi award kepada saya yang hampir putus harapan nie..hehe

so..sekarang kembali bersemangat semula...

YEAY!!!

ok..after this..tak nak sedey-sedey dah..

dan sebagai tanda terima kasih..

saya serahkan award ini kepada semua bloggers tersayang sebab korang semua best!

XOXO






7 com

tak mampu untuk berfikir


lamanya tak update blog..rindu!hehe
hujung minggu lepas pulang ke rumah nenek..ade family day..
so..memang tak dapat la nak online..
dah masuk kerja..sibuk pulak..huk3..
hari nie curi-curi update jap.. =)

so masuk cite pasal wedding preparation nie..
nampaknya sudah tergendala hampir seminggu..
alasan ----> kesibukkan yang tak mampu diungkapkan..ahakz..(poyo!)
dan paling hebat alasan -----> akibat perbalahan/bertikam lidah/pergaduhan/percanggahan pendapat/etc
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

antara saya dan bakal roomate......heeeeeeeeeeeeeeeeeeee~ =P

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

sebab idea saya banyak dia REJECT!!!!!!!

oh tidak!

dan disebabkan itu juga..otak saya sudah blank...sape-sape boleh tolong saya?

kembalikan semangat saya untuk planning semula..

saya dah sangat-sangat down..

huk3...

=(